Festival savremene žene od 17. do 20. juna


Tradicionalni događaj po kome je Tuzla postala prepoznatljiva je Festival savremene žene koji će se ove godine održati od 17. do 20. juna. Pred publikom ovogodišnjeg festivala učestvovati će 100 govornica iz 17 zemalja svijeta. Festival će povezati priče Bosne i Hercegovine, regije i svijeta, a do danas je ugostio 500 govornica koje su podijelile svoja iskustva i inspirisale mnoge mlade ljude.
Kako je istakla na održanoj press konferenciji, direktorica Festivala savremene žene, Edina Selesković, veliko je zadovoljstvo što će ove godine Festuval savremene žene biti održan uprkos brojnim izazovima pandemije.

Osjećam da je poseban jer je došlo vrijeme da se ponovo krenemo povezivati. Presretna sam što mogu da otvaram registraciju za Festival kako offline, tako i online savremene žene, koja će omogućiti svim zainteresovanim da budu sa nama, naglasila je direktorica Selesković.

Predsjednik organizacionog odbora Festivala, Zlatko Berbić ističe, da će kroz dodjele priznanja „Super žena“ slaviti 40 najuspješnijih dama koje žive sa nama, koje su naše komšinice i koje možda i ne prepoznajemo da su stvarno uspješne u svom poslu kojim se bave. Radujem se ovom događaju koji će zatvoriti Festival savremene žene, istakao je Berbić.
 Duška REBIĆ