Festival piva u Tuzli „BeerTZ Fest“ od 4. do 7. Jula

Festival piva u Tuzli BeerTZ Fest bit će održan od 4. do 7. jula 2018.godine na platou Hotela Tuzla, najavljeno je danas na druženju s novinarima u restoranu Breza u Hotelu Tuzla. Organizator prvog BeerTZ Fest-a u Gradu soli je Udruženja građana Venus Amica, koje je i ranije poznato po organiziranju brojnih događaja u ovom gradu.

S obzirom da je ljeto vrijeme za velike događaje i dobro druženje, a druženje ovog tipa je nedostajalo Tuzli organizatori su pripremili vrhunsku zabavu, veliki broj izlagača, ali i poznata imena regionalne muzičke scene.

“Dovodimo sve značajnije pivare iz cijelog regiona, ali i Evrope, s ciljem da ponudu dobre zabave u Gradu soli podignemo na jedan novi nivo. Na BeerTZ Festu osim najkvalitetnijih pivara, te bogate gastronomske ponude očekuje nas i iznimno interesantan zabavni program. Već smo dogovorili nastupe grupe Kerber iz Srbije, grupe Opća opasnost iz Hrvatske, te naših domaćih snaga, grupa Divan, VIS Retro i TNT bend”, kazala je Fatima Mehmedović, PR BeerTZ Fest-a.

Predsjednik UG Venus Amica, Oliver Jurišić izrazio je zadovoljstvo i poručio da je ponosan zbog prezentacije domaćih kraft pivara.

– Radi se o malim pivarama koje će predstaviti svoje proizvode i potaknuti proizvodnju u regionu. Generalni sponzor je Carlsberg BH koji će predstaviti svoj premium proizvod, tačnije, Erdinger piva. Pored toga, mesnica Semić će ovom prilikom predstaviti i jedan novi proizvod specijalno za ovu priliku pripremljenu domaću kobasicu – dodao je Jurišić.

Prvi BeerTZ Fest u muzičkom dijelu programa otvorit će grupa Kerber 4. jula, dok će se drugog dana festivala publici predstaviti grupe Divan i TNT bend.

Treći dan BeerTZ odnosno, 6. jula, posjetioce će zabavljati bend Opća opasnost, a cijeli događaj će svojim repertoarom zatvoriti domaći bend VIS Retro.

Zabavni program svake festivalske večeri počinje od 20h i trajat će do ponoći.Osim zabavno- muzičkog dijela programa, tokom trajanja ovog jedinstvenog događaja Tuzli , svi ljubitelji nogometa moći će pratiti dešavanja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji na najvećem ekranu u gradu.

S obzirom na to, da se tokom četverodnevnog bogatog programa BeerTZ Festa očekuje veliki broj gostiju iz drugih gradova, regija, ali i država, ovaj događaj će doprinijeti promociji GradaTuzle.
Festival piva BeerTZ Fest trebao bi dobiti svoj kontinuitet i biti održavan i narednih godina sa još kvalitetnijim sadržajima.

(zivinice.ba)