Eldin Moranjačkić: Fotografija-ljubav koja ne blijedi

     Nakon završetka srednje škole, Eldin Moranjačkić iz Lukavca, ljubav prema fotografisanju odlučio je pretvoriti u posao. Započeo je bez ičije pomoći i napravio veliki iskorak u karijeri. Našao se među omiljenim fotografima za bilježenje najljepših trenutaka u životu pojedinca: rođendana, vjenčanja, privatnih proslava i drugih… Kroz foto-albume ispričao je najljepše ljubavne priče koje nikada neće biti prepuštene zaboravu. U suštini, to i jeste cilj fotografije: ispričati priču, podsjetiti na ljubav i sačuvati od zaborava sve ono što nas čini ispunjenim.

Ali, nisu samo ljubavne priče strast ovog mladog kreativca. Uživa i u fotografisanju prirode, i svih atrakcija kojima kroz objektiv aparata daje novu dimenziju priče. Nekada je dovoljna jedna fotografija da ispriča ono što ne možemo ni u stotinu rečenica. Zato i jeste tako posebna. Kao i drugi fotografi i Eldin nastoji da se usavrši, da otkrije nove tehnike, ali i da, u ovom, još uvijek dodatnom poslu proširi usluge.

Tako je osim fotografisanja počeo izrađivati reklame za ugostiteljske sektore, spotove, photoshootinge, phootobook-ove, izrade fotografija, print na šolje i jastuke, ali i prodaju i servisiranje aparata.

Kada sam počeo fotografisati, potajno sam se nadao da će mi to nekada biti primarni posao. Uživao sam u dobrim fotografijama, ali i pričama koje pričaju. Uvijek sam bio kreativac, ili barem mislim da jesam. Nastojao sam tu osobinu prenijeti i u ovom poslu. Nijedna prilika nije ista, pa tako ni fotografija. Nije to samo bilježenje tog „idealnog trenutka“ nego i osluškivanje želja, ali i navika onih koje fotografišeš. Tek kada uneseš nešto novo, nešto svojstveno toj prilici, tada zajednički stvaraš priču o tom paru/ pojedincu, ili o onome što radiš, kazuje fotograf Moranjačkić.

Eldin ističe da je iza njega mnogo odrađenih poslova. Profesionalnim pristupom, privukao je veliki broj zaljubljenika u dobru fotografiju. Ostavio je dojam koji je priželjkivao na početku. Nada se da će i u novitetima koje radi biti jednako uspješan kao u fotografisanju.

Zaista se moram pohvaliti dosadašnjim radovima. Najvažnije mi je zadovoljstvo korisnika. Ne mogu reći da sam dosada imao zamjerki i nadam se da će tako i ostati. Znam da ću se truditi i težiti ka savršenstvu, a ne prosječnosti fotografije, priče i tema koje radim, ističe fotograf Moranjačkić.

Na kraju, ukoliko želite idealan poklon, fotografije za pamćenje, print na majici, šolji, ili reklamu, dovoljno je da posjetite stranicu https://www.facebook.com/EmWeddingPhotograph  ili kontaktirate ovog mladog umjetnika. Zajednički ćete pronaći idealno rješenje i verziju u kojoj će vaš dar biti jedinstven.

Radove Eldina Moranjačkića, pogledajte u fotogaleriji: