Eldar Jusufović novi generalni direktor FK Sloboda

Na današnjoj konferenciji za medije FK Sloboda predstavio je novog generalnog direktora Kluba.

Riječ je o Eldaru Jusufoviću, diplomiranom ekonomisti iz Tuzle. Dugogodišnji je radnik u privatnom sektoru prodaje i marketinga i navijač Slobode, a protekih više od godinu dana radio je na poboljšanju marketinga u našem Klubu.

“Poznajem situaciju u Klubu, dosta pozitivnih stvari se dogodilo u posljednje vrijeme oko Kluba. Mislim da imamo dosta mogućnosti i slijedi nam dosta mukotrpnog rada u narednom periodu. Zahtijevat ću da se poštuje Klub, da se radi i da svi zajedno imamo jedan cilj, a to je uspješna i stabilna Sloboda”, rekao je Jusufović.

Eldar je u svom obraćanju istakao i planove  i ciljeve koje želi ispuniti u narednom periodu.

“U svom budućem planu rada za period 2022.-2025. godina sadržani su ciljevi koji podrazumijevaju intenzivan rad na organizacijskom jačanju i stabilnosti kluba, brendiranju FK Sloboda Tuzla kao prepoznatljivog simbola sportskog identiteta Grada Tuzla i Tuzlanskog kantona, unaprijeđenje fan shopa i komunikacije sa članovima, navijačima i simpatizerima kluba. Moja želja i jedan od zadataka je i organizacija međunarodnog memorijalnog turnira ‘Mustafa Hukić’, gdje ćemo okupiti klubove iz regije i oživjeti sjećanje na legendarnog fudbalera Slobode i velikana bh. fudbala, rahmetli Mustafu Hukića. S obzirom na dugoročne tendencije kluba da omladinski pogon bude generator budućih selekcija, posebnu pažnju imperativno ću usmjeriti na jačanje svih selekcija omladinskog pogona, njihovu promociju i osnaživanje. Finansijska stabilnost kao važan faktor funkcionisanja kluba je imperativ kao i formiranje stabilne sredine za investitore i sponzore, a koja se može postići samo predanim i transparentnim radom. Posebno mi je važno uspostavljanje sistema podrške FK Sloboda Tuzla od strane šire društvene zajednice. FK Sloboda mora biti stabilan klub jer mi, Slobodaši, to zaslužujemo”, istakao je novi generalni direktor FK Sloboda.

U susret 5. kolu m:tel Premijer lige BiH u kojem naš tim na Gradskom stadionu u Banovićima dočekuje banjalučki Borac, pozvao je sve navijače i simpatizere  da u što većem broju dođu i podrže crveno-crne u pohodu na nove bodove.