Eko-ronilačka grupa invalida 2. mjesto na Otvorenom prvenstvu Vojvodine

U subotu 13.5.2023. godine, na jezerima u Beloj Crkvi u Srbiji, održano je Prvenstvo Srbije i Otvoreno prvenstvo Vojvodine u podvodnoj fotografiji.

Uz klubove iz Srbije učešće su uzeli i podvodni fotografi Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca.

U ekipnom plasmanu najuspješniji su bili takmičari kluba Svet ronjenja iz Pančeva sa 198 bodova, 2. mjesto su zauzeli takmičari Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca sa 194 boda i 3. mjesto domaćini iz KPA Bela Crkva sa 158 bodova.

U kategoriji DSLR aparata najuspješniji su bili podvodni fotografi iz kluba Svet ronjenja iz Pančeva Ivana Orlović sa 105 bodova i Nikola Doder sa 84 boda, dok je Bilal Šarić iz Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca sa 81 bodom zauzeo 3. mjesto.

U kategoriji Kompakt aparata na temu Riba, 1. mjesto je osvojio Igor Obradović (KPA Bela Crkva), 2. mjesto Elvir Srabović (Eko-ronilačka grupe invalida) i 3. mjesto Elvir Mahmutović (Eko-ronilačka grupe invalida). U istoj kategoriji na temu Ambijent 1. mjesto je osvojio Marko Lazarević (KPA Bela Crkva), 2. mjesto Elvir Mahmutović (Eko-ronilačka grupe invalida) i 3. mjesto Dragan Perašević (KPA Bela Crkva).

U ukupnom plasmanu u kategoriji Kompakt aparata 1. mjesto sa 72 boda je osvojio Marko Lazarević (KPA Bela Crkva), 2. mjesto sa 66 bodova je osvojio Igor Obradović (KPA Bela Crkva) i 3. mjesto također sa 66 bodova je osvojio Elvir Mahmutović (Eko-ronilačka grupe invalida).