Edukativna predavanja za učenike srednjih škola u okviru kampanje „Oružje ne štiti, oružje ubija!”

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini u okviru projekta “Prevencije i smanjenja prisustva nelegalnog oružja u Bosni i Hercegovini” (PILLAR) provode kampanju “Oružje ne štiti, oružje ubija”. Navedena kampanja ima za cilj podizanje svijesti kod mladih osoba o opasnostima i posljedicama koje uzrokuje upotreba vatrenog oružja.

Tim povodom, policijski službenici Uprave policije MUP TK-a zaduženi za implementaciju projekta Rad policije u zajednici (PU/PS Kalesija, PU/PS Srebrenik, PS Sapna i PU Tuzla) su održali novi niz edukativnih predavanja za učenike srednjih škola.

Po završetku predavanja, učenicima je podijeljen edukativni materijal sa ključnim porukama kampanje, koji možete pogledati ovdje, kao i promotivni materijali (dukserice, platneni ruksaci, kačketi i flašice za vodu).

Projekat PILLAR se realizuje u okviru inicijative Mapa puta 2024 za održivu kontrolu malog oružja i lakog naoružanja na Zapadnom Balkanu koju finansiraju Savezna Republika Njemačka, Velika Britanija, Kraljevina Švedska, Republika Francuska, Kraljevina Nizozemska, Kraljevina Norveška i uz podršku Evropske unije.