Dušan Bajević više nije selektor BiH

Dosadašnji selektor fudbalskog nacionalnog tima Bosne i Hercegovine ostaće upamćen kao najneuspješniji u njenoj historiji.

Poslije sinošnjeg poraza od Italije (0:2) na Grbavici, popularni “Princ sa Neretve” završio je svoj ciklus sa čak 6 poraza i 2 remija na klupi Zmajeva.

“Nije me stid, ponosan sam što sam bio na čelu reprezentacije. Pokušali smo i nikoga ne treba da optužujete, ja sam taj krivac. Zahvalio bih se igračima i saradnicima u stručnom štabu. Najveća šteta je što nismo uspjeli da pobijedimo Sjevernu Irsku u baražu za EURO”, istakao je Bajević, te dodao:

“Treba izabrati sada novog selektora i on će znati šta treba uraditi. Ne trebam mu davati savjete. Otvorili smo vrata nekim igračima. Treba vremena da igramo fudbal kakav želi publika. Reprezentacija BiH ima dobre igrače i vjerujem da će novi sektor sastaviti dobru ekipu. Treba postaviti ciljevi. Ako nemaš cilj, nemaš ništa. Ne može drugačije”.

Ono što je zanimalo širu bh. javnost je sukob Bajevića sa uposlenikom fudbalskog saveza i legendom reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem:

“Njih zanima više ovo nego utakmica. Ništa se nije desilo, šta se desilo. Razgovarali smo i ništa više”, rekao je Bajević.