Druga OŠ: Obnovljena sala na dobrobit učenika i grada

Danas je održavanjem treninga pionira RK Konjuh i karatista KK Živinice svečano otvorena obnovljena sala tjelesnog odgoja i sporta u Drugoj osnonoj školi.Direktorica Besima Jagodić je ovom prigodom poslala zahvalnost svim akterima koji su izdvojili sredstva za obnovu:

“Ovo je danas za naše učenike, zaposlenike i roditelje sretan dan.Imali smo više projekata, ali nam je ovaj najdraži, pa je to za sve nas najsretniji trenutak.Čak su naši učenici i tokom zimskog raspusta dolazila da vide kako napreduju radovi.Ukupno je u obnovu sale izdvojeno oko 40 hiljada KM, od čega je polovina općine Živinice, potom Ministarstva obrazovanja TK, ali i od roditelja, tako da smo, osim nove podloge, dobili nove prozore i krov, te je sala u potpunosti bezbjedna i spremna za korištenje u punom kapacitetu”.

Osim svih učenika koji ovdje pohađaju časove tjelsnog odgoja, obnova sale obradovala je i mališane sportskih kolektiva, pa i one iz seniorskih sastava koji ovdje treniraju, kao što je to Odbojkaški klub invalida OKI Živinice, čiji je predsjednik Sulejman Čerkezović takođe posjetio prve časove u novoj sali.

I prof. tjelsnog odgoja i sporta tuzlanskog Fakulteta dr.Eldar Goletić, inače trener KK Konjuh je izazio zadovoljstvo poboljšanim uslovima za rad:

“Zahvalan sam direktorici Besimi na upornosti koju je ispoljila tokom realizacije ovog projekta.Mi karatisti Konjuha odavno koristimo salu i bilo nam je teško tokom ove pauze usljed obnove naći zamjenski prostor.Djeca su obradovana, a i mi treneri”.

Sličnog je razmišljanja i sekretar Rukometnog kluba KOnjuh Dalibor Paligorić i trener mlađih kategorija Rizah Memišević, koji su prisustvoali prvom teningu nakon otvaranja sale.

Izvođač radova podnih obloga bila je firma Boden, čiji nam je predsatvnik Šemso Dahić izjavio:

“Moram na početku reći da sve nije išlo kako smo planirali.Naime, prilikom izvođenja radova primjetili smo da je podna osnova dotrajala i nesigurna, te smo morali ponovo ojačati nosivi sistem, jer nismo htjeli da poslije dođe do pogoršanja terena, tako da su radovi potrajali nešto duže od predviđenog. Zadovoljstvo nam je što smo uspjeli projekat realizovati na zadovoljstvo svih strana i želim našoj djeci da steknu nova znanja iz sportksih vještina”.

Tako je od danas sala tjelesnog odgoja u Drugoj OŠ dostupna svim učenicima, ali i klubovima, te je to objekat od podjednakog značaja za djecu ove škole i grada u cjelini.

(Š.Gadžo/zivinice.ba)