Dragičević: U nedjelju veliki skup i zahtjevi da se ispune do 9. januara

Davor Dragičević, otac stradalog banjalučkog mladića Davida, najavio je večeras da će u nedjelju održati, kako je naveo, veliki skup u Banjoj Luci na kojem će iznijeti određene zahtjeve koji treba da budu realizovani do 9. januara.

Na glavnom gradskom trgu, on, članovi grupe „Pravada za Davida“ i drugi građani su se kratko zadržali, cijelo vrijeme šetajući, a na tom prostoru ponovo su bile primjetne jake policijske snage, koje su ih ponovo pozivale da se raziđu, jer nemaju dozvolu za okupljanje.

Predviđeni Dragičevićem, koji je nosio svijeću u ruci, i večeras su okupljeni kretali ulicama kojima se kobne večeri u martu kretao David Dragičević.

Njegov otac kaže da će tim Davidovim stazama ići svako veče, a uputio je brojne oštre optužbe na račun zvaničnika RS-a i pripadnika MUPRS-a, koje krivi za smrt Davida.

On i Davidova majka Suzana Radanović su se zahvalili građanima i u drugim gradovima, u kojima se organizuju skupovi podrške.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač  jučer je pozvao članove grupe „Pravada za Davida“ da zvanično zatraže odobrenje za skup, navodeći da su se gotovo devet mjeseci održavali skupovi u centru Banje Luke, koji nikada nisu bili prijavljeni, ali ih MUPRS-a nije zabranjivao, sve dok su bili mirni, ali da se odnedavno s tih okupljanja, kako je rekao, poručuju stvari koje imaju i krivičnu odgovornost.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je Okružno javno tužilaštvo Banja Luka glavno mjesto krivice za sve što se dešava u slučaju “Dragičević”, te upitao zašto „Pravda za Davida“ ne protestvuje pred tom pravosudnom institucijom.

(fejm.ba)