Dogovorena turistička saradnja između Sarajeva i Tuzle


U Tuzli je boravila delegacija Turističke zajednice Kantona Sarajeva koja je u Gradskoj Upravi Tuzle dogovorila turističku i kulturnu saradnju Tuzle i Sarajeva u okviru kojih će između ostalog biti organizovani „Dani Tuzle u Sarajevu“ i „Dani Sarajeva u Tuzli“.
Kenan Magada, predsjednik Turističke zajednice Sarajeva ovom prilikom je istakao da nije znao mnogo o Tuzli a primijetio je da je prava turistička prestolnica. Kroz ovaj susret  smo upoznali šta naš grad nudi u promociji turizma, našli smo zajednički jezik i upoznali se sa turističkim kapacitetima Grada Tuzle. Zajednički ćemo raditi na oporavku turizma kroz zajedničke projekte, organizovat ćemo sajmove u Singapuru i Maleziji i regionalnu promociju u četiri grada: u Zagrebu, Beogradu, Podgorici i Osijeku. Dogovorili smo što je kulturno naslijeđe na sajmovima, zajedno radimo na oporavku turizma Tuzle i Sarajeva, naglasio je Kenan Magada.


Prema riječima gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića, dogovorena je što intenzivnija saradnju sa Sarajevom koji će da koristi sve u Tuzli i Tuzla u Sarajevu. Zajedno radimo na oporavku i promociji turizma, biti će to dobro i za Bosnu i Hercegovinu i Tuzlu, istakao je gradonačelnik Imamović.


Voditeljica Turističke zajednice Grada Tuzle, Amra Jaganjac, naglasila je da sigurno otvaramo nova vrata kako bi  2021. godina bila svjetlija i kako bi se realizovalo sve zacrtano kroz saradnju i zajedničke projekte.


Duška REBIĆ