Dogovorena ekonomska i humanitarna saradnja između Grada Tuzle i Američko trgovačke komore u BiH

Vršilac dužnosti grdonačelnika Tuzle , dr.sc. Zijad Lugavić održao je sastanak sa Generalnim sekretarom Američke trgovačke komore u BiH, Nedimom Hamzićem i predstavnikom Udruženja srce za djecu oboljelu od od raka, direktorom Fikretom Kubatom i koordinatoricom za saradnju sa UKC Tuzla, Atifom Buldić Bešić.

Povod za sastanak je bio upoznavanje sa aktivnostima koje Amm Cham i Srce za djecu oboljelu od raka provode na prikupljanju finasijskih sredstava za nabavku aparata za djecu sa pratećim sondama koji bi zadovoljio potrebu hospitalizacije djece na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla.

Vršilac dužnosti gradonačelnik Lugavić je upoznao predstavnike ove dvije organizacije da Grad Tuzla vodi socijalno osjetljivu politiku, ta da kontinuirano podržava aktivnosti, posebno one koje su usmjerene ka bolesnoj djeci, njihovim porodicama i liječnicima.

“Hvala vam na ovoj humanitarnoj misiji, svjesni smo potrebe sa nabavkom bolje opreme, kako bi naši veoma stručni liječnici mogli u još većem kapacitetu pružiti neophodnu uslugu hospitaliranoj teškoj oboljeloj djeci na Klinici za Dječije bolsti UKC Tuzla u skladu sa mogućnostima priključiti ovoj humaniotarnoj akciji”, izjavio je Lugavić.

U drugom djelu sastanka je razgovarano o unapređenju saradnje između Američke trgovačke komore  i Grada Tuzle u cilju razmjene privredne saradnje, te pružanja podrške u oblasti unapređenja poslovanja, kako za postojeće privredne subjekte u Tuzli, tako za uposlenike Grada Tuzle, koji rade na poslovima ekonomskog razvoja informacionih sistema, odnosno digitalizacije javne Uprave i Cybar sigurnosti.

Dogovoreno je da će se na narednom sastanku razgovarati o konkretnim vidovima saradnje , koji će biti definisani sporazumom o saradnji.

D. Rebić