Dogovoren produžetak rada mobilnih kućica na Trgu slobode

Gradonačelnik Grada Tuzle, Jasmin Imamović upriličio je sastanak sa predstavnicima korisnika mobilnih kućica na Trgu slobode. U ime korisnika mobilnih kućica, sastanku su prisustvovali poduzetnici Edin Omerović, Nedim Sejdinović i Samir Mulaosmanović Bagi.

Na sastanku se razgovaralo o projektu u kojem učestvuju UNDP, Grad Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzle, putem kojeg je poduzetnicima i obrtnicima dodijeljeno na besplatno korištenje 20 mobilnih kućica na Trgu slobode,sa ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19. Prema riječima gradonačelnika Jasmina Imamovića, strategija Grada Tuzle za vrijeme pandemije  koronavirusa je zaštita zdravlja građana, te obezbjeđenje mjera za prevazilaženje ekonomskih i socijalnih posljedica pandemije. Jedna od tih mjera je i ova vrsta podrške poduzetnicima u vrijeme kada su svi poduzetnici, a naročito ugostitelji, pogođeni krizom nastalom uslijed pandemije.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog toga što su ovu priliku poduzetnici i građani odlično  prihvatili, a koja predstavlja jedan vid psihološke relaksacije građana u ovom zaista tmurnom vremenu. „Dobro nam je uspjelo sa i produžetkom rada slapova na Panonskim jezerima i to ćemo ponoviti opet u proljeće.Trenutno imamo dva mjesta u gradu gdje se sigurno može provesti vrijeme na otvorenom, to su Trg slobode i klizalište na Panonici. Na otvorenom prostoru, uz redarsku službu koja upozorava građane na držanje distance i poštovanje higijensko – epidemioloških mjera, ovakve događaje je moguće uspješno realizirati. Drago mi je da su građani ovo dobro prihvatili i uvijek želim da se građanima nešto istinski lijepo desi“, istakao je gradonačelnik. Također, gradonačelnik se  zahvalio poduzetnicima koji su ovu priliku iskoristili na najbolji mogući način, sa puno entuzijazma, truda i pažnje prema građanima, i tako stvorili lijepu i prazničnu atmosferu, koja je trenutno rijetkost u svijetu.

Uvažavajući želju mnogih građana, gradonačelnik je danas sa predstavnicima korisnika mobilnih kućica  razgovarao o mogućnosti produžetka rada mobilnih kućica na Trgu slobode, te je dogovoreno da postoji zajednički interes da se rad kućica na Trgu slobode produži do 1.2. 2021. godine.

U ime korisnika kućica na Trgu slobode, poduzetnik Samir Mulaosmanović Bagi je ovom prilikom izrazio zahvalnost,  u svoje ime i u ime ostalih poduzetnika, jer je Grad Tuzla  omogućio rad ugostiteljima i drugima u ovim teškim vremenima, naročito  u uslovima koji su idealni, jer se radi na otvorenom, gdje ljudi mogu dolaziti tokom čitavog dana i gdje vlada odlična atmosfera. On je, također, dodao da treba pohvaliti sinergiju koja vlada između privatnog sektora i Gradske uprave u realizaciji ovog projekta, te pozvao sugrađane da i dalje svakodnevno posjećuju kućice na Trgu slobode, koje će biti otvorene do 1. februara, 2021. godine.