Djevojka oduševila trikom za pranje bijelog veša

Korisnica TikTok-a Karolina Mekeli iz Australije često dijeli jednostavne i efikasne trikove za vođenje domaćinstva na društvenim mrežama, a nedavno je podijelila i savjet za pranje bijelog veša bez hemikalija.

Mekeli kaže da za pranje nikada ne koristi hemikalije poput izbjeljivača za veš, već se oslanja na sodu bikarbonu i bijelo sirće sa kvalitetnim deterdžentom.

Da bi odjeća što duže ostala bijela, dodaje, sušenje na suncu pomaže i vešu, a sa pomenutim sastojcima pere svu lakšu odjeću, od sportske opreme do krpa i peškira.

“Prvo provjerite da li je bubanj mašine čist, a prije nego što stavite prljavu odjeću u njega, sipajte pola šolje sode bikarbone”, kaže ona i u posudu za deterdžent nalijte malo bijelog sirćeta.

Savjetuje da se bijeli veš pere na visokoj temperaturi i suši na sunci kad god je moguće. Ovaj jednostavan savjet oduševio je njene pratioce na TikToku, prenosi “Sun”.

@carolina.mccauley

? Laundry Hack – how to get your white clothes whiter ?##laundryhacks ##alwayslearning ##homehacks ##cleantok ##cleaninghacks

♬ Scream & Shout – will.i.am