Devedesetogodišnja baka Vidosava poručila ‘Ne stoji kuća na zemlji već na ženi, šta on zna…’

Život nije lak, ali je i lijep i svako od nas piše svoj roman. Ovako priča devedesetogodišnja baka Vidosava Milić, iz Kruševa Brda, koja nije izučila škole, ali bi da postoji predmet životno iskustvo mogla da predaje na fakultetima. ‘Bila su ranije lijepa vremena. Svak je svakoga volio, sad niko nikoga ne voli. Hrana se na njivi proizvodila. Ako ja nemam, a ti imaš daš ti meni i obratno. A danas je šta imaš ne kaži, a šta nemaš ne traži’ – priča Vidosava i dodaje da ni udvaranje momaka više nije isto.

‘Kaže on meni eto rješili smo da se uzmemo de sad da te poljubim. Šta si rekao, prekidamo istog momenta. Nije kao danas hajdemo ti i ja negdje da noćimo. Bilo je iskušenja u braku ali nisam bila ljubomorna. Kažu otišao kod neke ljepše i bolje, šta ima ona od njega osim ono malo hljeba što sam mu spremila. Pare su kod mene’ – prisjeća se baka Vidosava. Sa suprugom dok ih smrt rastavila nije živjela je sedam decenija, a svoje su bračne razmirice rješavali pod grožđem. ‘Tu smo se i mirlili u ljutili. Razgovarali i dogovarali se’ – priča Vidosava i savjetuje mlade generacije.

‘Ne stoji kuća na zemlji već na ženi. Ako ti ne znaš da čuvaš šta on zna za šta će i kako će trebati’ – poručila je. Baka Vidosava Milić, iz Kruševa Brda kaže da godinama uz jutarnju kafu popije i čašicu rakije nakon čega se ide za obavezama. Priču o baki Vidosavi Milić za Newsmax Adria iz Kruševa Brda donosi Mirjana Pavlović.