Deseti Tuzla Film Festival otvorit će film „Južni vetar“

U Bosanskom kulturnom centru Tuzla, održati će se 10.Tuzla Film Festival od 15. do 19. oktobra 2021. godine, a otvoriti će film „Južni vetar“ koji je jedan od najgledanijih filmova, reditelja Miloša Avramovića koji je dobio svoj nastavak „Ubrzanje“.


„Južni vetar“ iz 2018. godine donio je priču o Petru Marašu pripadniku automobilske mafije, donoseći u vidu kriminalističke napete akcije koja je dosegla preko milion prodatih ulaznica. Nakon prvog filma urađena je i igrana serija, a potom je stigao i filmski nastavak, koji je prema dosadašnjim posjetama filmskim festivalima dosegnula gledanost originala.


Kvaliteti filma svakako doprinosi impresivna glumačka postava. Pored Miloša Bikovića, u filmu igraju Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Bogdan Dilkić i Vuk Kostić, a u nastavku je zaigrao i Goran Navojec.


Nakon projekcije filma koja će biti podržana 15.10.2021. godine, u BKC-Tuzla publika će pozdraviti i dio filmske ekipe.
10. Tuzla Film Festival tokom pet dana trajanja svojoj publici će ponuditi velike filmske hitove, radione, kafe druženja sa glumcima i rediteljima.


Sve vezano za program i goste , rezervaciju ulaznica i COVID mjere pratite na www.tff.by facebook stranicu Tuzla Film Festival i Instagram TuzlaFilmFest.

Duška REBIĆ