Delegacija Vlade TK posjetila URODIOL

Delegacija Vlade TK, predvođena premijerom Irfanom Halilagićem posjetila je Udruženje roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica TK (URODIOL).

Kako je rečeno, povod za posjetu je želja da se Vlada bliže upozna sa radom Udruženja koje broji više od stotinu članova, te izazovima i poteškoćama sa kojim se u svom radu susreću. Premijer Halilagić iskazao je spremnost da Vlada pruži podršku ovom i sličnim udruženjima.

„Današnja posjeta jedna je od uopšte prvih posjeta delegacije Vlade Tuzlanskog kantona i prva posjeta jednom od udruženja koja se bave ovom problematikom. To pokazuje našu opredijeljenost da, u skladu sa našim mogućnostima, pomognemo ovim kategorijama društva. Nekoliko programa, kada je u pitanju resor rada i socijalne politike je u pripremi i vjerujem da će na određeni način ti programi zadovoljiti potrebe i ovog i sličnih udruženja. Naša je opredijeljenost da, koliko budemo mogli, napravimo iskorak“, kazao je premijer Halilagić.

U razgovoru sa premijerom Halilagićem, ministricom zdravstva Dajanom Čolić i ministrom za rad, socijalnu politiku i povratak Mirsadom Muhamedbegovićem, predsjednica Udruženja Nermina Čorhodžić je istaknula da u prostorije Udruženja, svakodnevno dolazi 37 štićenika i da se Udruženje i pored svih poteškoća trudi osigurati im koliko toliko prihvatljiv prostor za boravak i radne aktivnosti.
„Znam da premijeru Halilagiću nije lako. Teška je situacija i znam šta se sve događa.

Koliko je u svojoj mogućnosti premijer, ministar za rad i socijalnu politiku i svi koju su došli da nas obiđu voljela bih da nam pomognu u granicama svoje mogućnosti“, kazala je predsjednica Čorhodžić, zahvaljujući se i delegaciji Vladi na današnjoj posjeti i iskazanoj spremnosti da pomognu.