Delegacija Vlade TK posjetila Srebrenik

Na poziv vršioca dužnosti gradonačelnika Grada Srebrenika Nermina Tursića delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Irfanom Halilagićem danas je boravila u radnoj posjeti Gradu Srebreniku. Ovom prilikom razgovaralo se o privrednim, poljoprivrednim i turističkim potencijalima kojim Srebrenik raspolaže. Također, Tursić je Vladi Tuzlanskog kantona prezentirao planove razvoja Grada u narednom periodu, te ukazao na određene faktore koji ograničavaju brži i kvalitetniji razvoj Srebrenika.

“Današnjom posjetom želimo vršiocu dužnosti Gradonačelnika, Tursiću, ali i svim Srebreničanima poslati poruku da će Vlada Tuzlanskog kantona biti partner i podrška svim razvojnim projektima, svih lokalnih zajednica, pa i Srebrenika. Današnjim razgovorom želimo se upoznati sa razvojnim projektima u Srebreniku, kako bismo i kroz planiranje Kantonalnog budžeta mogli planirati podršku određenim projektima”, riječi su premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića, koji se domaćinima zahvalio na dobrodošlici i riječima podrške koje su uputili Vladi Tuzlanskog kantona ali i podcrtao da novca u Budžetu Tuzlanskog kantona nema dovoljno za sve projekte, ali da su u toku i aktivnosti kojima će se i iz međunarodnih fondova osigurati sredstava za razvoj infrastrukture, privrede i privrednih kapaciteta.
Također, današnju posjetu premijer je iskoristio i da podcrta da je samo ove godine za realizaciju infrastrukturnih projekata u Srebreniku Vlada Tuzlanskog kantona ka ovoj lokalnoj zajednici usmjerila više od milion KM.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tursić se premijeru Halilagiću i delegaciji Vlade zahvalio za današnju radnu posjetu ističući da je ona „vjetar u leđa” i pokazatelj da Srebrenik ima partnere na koje može računati.

Nakon radnog sastanka u Gradskoj upravi, delegacije Grada i Vlade su posjetile Mješovitu srednju školu Srebrenik i Prvu osnovnu školu u kojima su u proteklom periodu realizirani značajni investicijski projekti.