Deen Okanović mlada nada bh. fudbala

U nogometnom klubu NK Železničar iz Maribora nalazi se pravi biser.

Ekipa U9 nogometnog kluba Železničar Maribor u svojoj dobnoj skupini postigla je izvrsne rezultate na turnirima gdje se redovno bore za prva tri mjesta.

Trener Edin Okanović kaže da je prikupio vrlo talentovanu momčad, sa njima je užitak raditi. Iako je u ovoj dobi teško predvidjeti kako će se igrač razvijati u budućnosti, jedan od njih predviđa blistavu budućnost.

Deen gdje god se pojavi, privuče pljesak i skuplja nagrade za najboljeg igrača ili strijelca turnira. Samo u ovoj sezoni je proglašen za najboljeg igrača na turniru u Rogoza, Nikola, Sladki vrh Apače i strijelac je u Hoče i Varaždinu.

Mnogi ljudi se pitaju kako devetogodišnjak s takvom lahkoćom igra, kada igra izleda kao da je stariji i iskusniji igrač od svojih kolega.

Dječak je sa svojim nastupima privukao pažnju nekih od najboljih nogometnih škola u Europi GNK Dinamo Zagreb.

Njegov otac i trener Edin Okanović, i sam bivši nogometaš, je rekao: „Od dana kad je prohodao vidi samo nogometne lopte i nikada mu nije teško trenirati. Iako je igrao za NK Železničar, NK Drava i pohađa treninge u Zagrebu vrlo dobro rasporedi, sve uči s osmijehom i samo čeka slijedeće treninge i utakmice.

Ponekad moramo suzdržavati da ne pretjera igrom, jer mu entuzijazam nadilazi trenutnu tjelesnu kondiciju.

Drago mi je da, uprkos kvaliteti, nije sebičn na terenu i da nije zainteresovan samo za pogodak, već surađuje sa svojim saigračima.”

Prema našoj reprezentaciji raste još jedan izvanredan nogometni talenat.

A njegov veliki prijatelj i idol je naš fudbaler, reprzentativac Nardin Mulahusejnović.

(gracanicki.ba)