Danas oblačno sa kišom i snijegom: Kakvo nas vrijeme očekuje naredna tri dana?

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će u biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, u nižim područjima jugozapadne Bosne kiša, a u višim susnježica i snijeg. U ranim jutarnjim satima slab snijeg je moguć ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Poslije podne u Bosni djelimično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 7, a dnevna od 1 do 5, na jugu do 8 °C.

U subotu 11.12.2021., oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovni i na krajnjem sjeveru Bosne, a u ostatku Bosne susnježica i snijeg. Više padavine u centralnim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 0 do 4, na jugu do 8 °C.

U nedjelju 12.12.2021., pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa slabom snijegom. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu do 4, a dnevna od -2 do 4, na jugu do 8 °C.

U ponedjeljak 13.12.2021., u Bosni umjeren do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Hercegovini pretežno sunčano. Povremno slab snijeg je moguć u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu do 3, a dnevna od 0 do 4, na jugu do 8 °C.