Danas komemoracija i sahrana ubijenom policajcu Begiću

Komemoracija i sahrana Mahiru Begiću, smrtno stradalom pripadniku Federalne uprave policije, biće održana danas. Kako je saopšteno, komemoracija će biti održana u prostorijama Doma Policije u 11.00 časova.

Nakon komemoracije, u 15.00 časova biće održana dženaza na mezarju Lokve, u opštini Hadžići, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Podsjetimo, tijelo Begića pronađeno je u subotu veče na području Suhodola, opština Hadžići.

Za ubistvo je osumnjičen Edin Gačić, za kojim policija traga već osam dana, zbog postojanja osnova sumnje da je u mjestu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića.

Nakon balističke obrade čahura pronađenih na mjestu ubistva ustanovljeno je da su ispaljene iz istog oružja kao i u slučaju ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu.

Nakon uviđaja u Suhodolu ustanovljeno je da nije bilo borbe i da je ubica policajcu Mahiru Begiću ispalio tri metka u grudi i jedan u glavu.

Opsežna potraga koja je trajala jučer cijeli dan nije dala rezultate. Vlada KS je obznanila da će nagraditi novčano svaku informaciju koja bude dala rezultata. Mnoštvo dojava policija je primila jučer, a na nekoliko lokacija su presretani ljudi i vršeni pretresi objekata.

Građani su u strahu, naročito mještani u okolini Tarčina, Hadžića i Pazarića.

(BHRT/RTV7)