Damir Mulaomerović više nije trener OKK Sloboda

Nakon što je u sezoni 2019/2020 preuzeo uzavrelu klupu Slobode koja je bila u teškoj situaciji kada je riječ o ABA 2 ligi i Prvenstvu BiH, trener Damir Mulaomerović oduševio je tuzlansku publiku. Ostao je i cijelu iduću sezonu na čelu stručnog štaba u Tuzli, ali nakon razgovora sa upravom Kluba i u dogovoru sa predsjednikom Aidom Berbićem, odlučeno je kako Mulaomerović više neće voditi crveno-crne. Ovo je Mulaomeroviću bio drugi mandat na klupi Slobode, prvi puta se zadržao dvije godine kada se ekipa vratila u Ligu BiH.

Mulaomerović se vratio porodici u Zagreb gdje će nastaviti svoju trenersku karijeru. Dogovor je postignut sa zagrebačkom ekipom Cedevita Junior čiji su čelnici odabrali, sada već bivšeg, trenera Slobode kao pravu osobu za novi projekat koji spremaju. Kako i sam kaže, cijela situacija odigrala se brzo i nije bilo puno prostora za razmišljanje.

“Prije svega bih se zahvalio mom predsjedniku Aidu Berbiću i mojoj Slobodi što su me pustili da se okušam u jednom u novom projekatu sa mladim igračima, ali prije svega da budem zajedno sa svojom porodicom jer mi je to dosta bitan segmenat u životu. Veliku zahvalu dugujem svim navijačima na podršci s obzirom da je naša zadnja sezona bila dosta turbulentna. Ovo je bila zajednička odluka i još jednom želim zahvaliti Klubu što su prepoznali situaciju u kojoj se nalazim”, izjavio je Mulaomerović po dolasku u Zagreb.

Izjavu o odlasku trenera dao je i predsjednik Berbić: “Damir je dijete ovog grada i našeg kluba. Želim mu se zahvaliti za sve što je dao kako gradu tako i klubu. On i ja smo kao jedno, naše prijateljstvo uvijek će biti tu bez obzira koga Mula vodi kao trener. Nadam se da će imati puno uspjeha u Cedeviti i želim mu sve najbolje”, rekao je predsjednik Kluba Berbić.

Treneru Mulaomeroviću ovim putem želimo sve najbolje u nastavku karijere!