Đaci sutra ponovo u klupama

Danas je posljedni dan zimskog raspusta za osnovce i srednjoškolce, pa će sutra, 29.januara, školsko zvono označava nastavak tekuće školeke godine. Dana za odmor bilo je mnogo, pa su ga učenici koristili onako kako je ko želio.

Školaraca ističu kako knjigu nisu zaboravili, a da je bilo vremena za igru i rekreaciju. Snijega nije bilo u našem gradu i okolini, ali su oni sa malo debljim novčanikom posjetili planine-skijaške centre, od kojih je Vlašić bio najbliži!

Na polugodištu učenici naših škola postigli su zapažene rezultate, pa će tako, a možda i još bolje, nastaviti do kraja školske godine. Tokom raspousta prosvjetni radnici su vrijeme koristili za posjete seminrima i stručnom usavršavanju, menadžmenti škola su brinuli o manjim popravkama na školskim zgradama i pripremi grijanja učionica.Uz to, provodena je i procedura prijema novog nastavnog osoblja na osnovu raspisanog javnog oglasa za nedostajući nastavni kadar.

Našim učenicima osnovnih i srednjih škola i svim zaposlenicima javnih ustanova želimo sretan početak i mnogo usjeha u drugom polugodištu!