Član KK Sensei Amar Hodžić osvojio bronzanu medalju na međunarodnom takmičenju u Italiji

Takmičari Karate kluba Sensei Turija – Lukavac, Amina Huskić, Medina Baraković, Amar Hodžić i Haris Halilović nastupili su na “Karate1 youth league” u Veneciji-Italija na kojem je učestvovalo 2566 takmičara iz 58 država.

Amina i Medina su nastupile u kategoriji borbe juniorke preko 59 kg gdje je učestvovalo 103 takmičarke iz 31 države. U konačnici Amina je poražena u prvom kolu repesaza u borbi za treće mjesto gdje je poražena od predstavnice Češke 4:3 i ostvarila odlično 11 mjesto, dok je Medina poražena u drugom kolu od predstavnice Italije 3:2.

U kategoriji borbe juniori do 76 kg nastupili su Haris Halilović i Amar Hodžić gdje je nastupilo 96 takmičara iz 31 države. Haris je poražen u trećem kolu od predstavnika Hrvatske 2:1, a nakon pobjeda nad predstavnicima Italije i Latvije.

Amar Hodžić je uvoj kategoriji nizao pobjede nad predstavnicima Italije 8:1, Ukrajine 6:0 i 3:0, te Latvije 5:3. U meču za finale nesretno je poražen od predstavnika Izraela 2:2, da bi u borbama repesaža pobijedio predstavnike Italije 4:0 i Crne Gore 5:3 i na taj način osvojio treće mjesto i bronzanu medalju, jedan veliki uspjeh za Amara, klub, Lukavac, Tuzlanski kanton i BiH, navedeno je u saopćenju KK Sensei.