Cilj je pobijediti i napraviti koš-razliku

Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine danas u dvorani Mejdan u Tuzli igraju odlučujuću utakmicu kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo sa selekcijom Crne Gore. Utakmica počinje u 20 sati. Naša reprezentacija nastupa pod imperativom pobjede, čemu se nadaju i Crnogorci.

Atmosfera u košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine pred susret sa Crnogorcima je na visokom nivou. Kako je istakao selektor Adis Bećiragić, kalkulacija je mnogo, ali to nije sfera interesovanja našeg nacionalnog tima. Prioritet je pobjeda, a naši reprezentativci nisu slavili u Mejdanu još od 2014. godine:

“Najvažnija je pobjeda. Do zadnjih nekoliko minuta, dvije, možda čak do zadnjeg napada se zna rješavati. Znači, bit će nam cilj da igramo, dobro agresivno i jako i da pobijedimo utakmicu, a onda, u podsvijesti ako je moguće negdje, da pokušamo napraviti tu razliku”.

A ta razlika se ogleda u 19 i više poena. Uz određene taktičke zamisli i borbu na parketu, reprezentativci Bosne i Hercegovine će dati sve od sebe, kako bi riječi i obećanja pretvorili u djelo i došli do važne pobjede.

“Ovo je veoma važna utakmica za nas i fokusirani smo na prvu utakmicu. Imamo malo vremena da se pripremimo i nadamo se da ćemo doći do pobjede. Nadamo se da će biti pun Mejdan, jer će nam biti potrebna podrška navijača”, kazao je naš reprezezntativac Amar Gegić.

Fokus reprezentativaca je pozitivna energija i zajedništvo, a ukoliko se tome doda i dobra atmosfera na treninzima, zasigurno je da pozitivan rezultat u četvrtak navečer neće izostati.

“Najbitnije je da mi pobijedimo, razliku mi možemo gledati kad dođe do toga, a najvažnije je da mi odradimo sve, da napravimo taj prvi korak i da pobijedimo. Znamo kakva su ekipa, kvalitetne igrače imaju iz Eurokupa”, ističe naš Ajdin Penava.

Ukoliko reprezenativci Bosne i Hercegovine savladaju selekciju Crne Gore sa 20 poena razlike, naredna prepreka je selekcija Mađarske, koju također moraju pobijediti, kako bi osigurali historijski plasman na Svjetsko prvenstvo.

Susret Bosna i Hercegovina – Crna Gora igra se večeras u dvorani Mejdan s početkom u 20 sati.