Čelić početkom godine otvara prvo obdanište za djecu

Početkom naredne godine na području općine Čelić sa radom će početi prva ustanova za predškoski odgoj. Ovo je najznačajniji projekat u 2022. godini koji je realiziran u ovoj lokalnoj zajednici. Izgradnja projekta koštala je oko 600 hiljada KM, od čega je Vlada TK iz Budžeta izdvojila oko 230 hiljada KM

“ S tim da su tu učestvovali i drugi nivoi vlasti, neke fondacije su nam pomogle i neke općine, kao što je i općina Novi Grad Sarajevo, tako da smo sa pet do šest adresa dobili ta finansijska sredstva, ako kažemo da je to prvo obdanište na području općine Čelić, onda se zna koliki je značaj, tako gdje god smo se obratili bili smo podržani finansijskim sredstvima” istakao je Admir Hrustanović, načelnik Općine Čelić.

Realizacija projekta počela je u proljeće ove godine i projekat se trenutno nalazi u završnoj fazi, odnosno u toku je unutrašnje uređenje objekta.

Unutrašnjost završavamo u toku je unošenje namještaja, iskreno se nadamo da ćemo do kraja ove godine pripremiti sve,  te neke druge radnje što se tiče samog upošljavanja, te djece koja će tu boraviti, smatram da bi početkom sljedeće godine trebalo početi sa radom” rekao je  Admir Hrustanović, načelnik Općine Čelić.

Obdanište će pružati smještaj djeci uzrasta od 1 do 6 godina starosti, a prema dosadašnjoj zainteresovanosti roditelja, smještajni kapacitet koji ima ovaj objekat neće biti dovoljan, ali će se u narednom periodu razmatrati mogućnost njegovog proširenja.