“Cake fairy” će svojim poslasticama uljepšati vaš poseban dan – Mirela iz Lukavca izrađuje predivne torte i kolače za svačiji ukus

Mirela Kurtić iz Lukavca je svoju ljubav prema poslastičarstvu pretvorila iz hobija u pravi mali biznis. Majka je troje djece i od kuće radi torte, kolače i mnoge druge poslastice.

 

“Oduvijek sam voljela praviti kolače, i svi koji me poznaju znali su da kod mene uvijek ima dobrih kolača kada svrate. “ – rekla je Mirela na početku razgovora za GlasTK.

Uz nagovor porodice i prijatelja svoj hobi usmjerila je u pravljenje kreativnih slastica za prodaju. “Nije mi dugo trebalo da razradim ideju jer je to nešto što volim i što mi ide od ruke.” – dodaje ona.

 

Najbitnija stvar u ovom poslu su kvalitetni sastojci, od kojih naravno zavisi sam ukus torti i kolača. Za izradu same torte Mireli ne treba puno vremena, ali proces hlađenja do prije ukrašavanja traje duže.

 

“Cijene ovise od sastojaka koje koristim, do ukrašavanja torti i kolača. Sastojke uvijek biram kvalitetnije, jer mislim da je to najbitnije da torta ili kolač ima dobar i kvalitetan okus. Figurice i ostale ukrase sama izrađujem.” – ističe Mirela.

 

U svojoj ponudi ima razne vrste kolača i torti tako da svako može odabrati pravi okus za sebe.

Klijenti uglavnom sami biraju ono šta žele ali često se dešava da izbor prepuste njoj.

 

“Najdraži trenutci su mi izrazi veselja,iznenađenja kada vide tortu..ili kad mi se jave da su probali pa su oduševljeni. Često dogovaram iznenađenja sa kupcima jer oni nisu u mogućnosti biti prisutni taj dan sa najmilijima. Ta iznenađenja su najljepša, toliko emotivna. Najzanimljivije su mi izrade dječjih torti. Razni motivi se traže omiljenih im likova, i sama njihova izrada opušta i djeluje kao igra.” – kaže ona.

 

Termini se brzo popune i tortu je potrebno naručiti par dana unaprijed a preuzimanje poslastica se radi po dogovoru sa Mirelom.

“Jednom mi se desilo da je moja stalna klijentica poručila tortu a ja sam u žurbi upisala mjesec ranije. Sreća je bila da sam se javila prije početka da pitam za par detalja pa mi je ukazala na to da ima još mjesec do rođendana”-  ispričala nam je.

.

Narudžbe možete izvršiti na njenoj facebook ili instagram stranici pod imenom “Cake Fairy”.  Tu možete pronaći fotografije koje će vas zasigurno inspirisati i olakšati odabir vaše tortice. Tematske poslastice su još jedan dio ponude koje će učiniti vaše rođendane, djevojačke večeri, godišnjice i proslave diplomskog.. još slađim a svakako će zaslužiti mjesto na vašem instagram profilu.

 

“Moj jedini strah u ovom poslu je da nekog ne zaboravim. Mislim da je to najveća mora svih poslastičara da neko dođe po svoje kolače a nema ih.” – kazala nam je Mirela za kraj razgovora.