Brend sa stogodišnjom tradicijom zaslužuje veliku podršku

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla je jedan od najstarijih i najpoznatijih klubova na Balkanu sa tradicijom dugom od preko 100 godina. Kao i mnogi sportski klubovi i Sloboda je u posljednjih 20 godina nailazila na mnoge probleme, a često i na nerazumijevanje od strane onih koji su na neki način imali priliku da Slobodi pomognu u rješavanju problema koji su se godinama gomilali.

Pokušavajući uspostaviti jedan novi sistem rada i vratiti prave vrijednosti klubu koji je svojevrstan brend Tuzlanske regije pojavile su se osobe, bivši sportisti FK “Slobode” Tuzla, ostvareni mladi ljudi čiji rezultati rada su nakon kratkog vremena postali vidljivi.

Ministar za kulturu, sport i mlade Zlatan Muratović imao je priliku da razgovara upravo sa predsjednikom FK Sloboda Elmirom Šećerbegovićem koji je zajedno sa Damirom Efendićem posjetio Ministarstvo.

Elmir Šećerbegović je upoznao ministra Muratovića sa cjelokupnom problematikom kluba, a posebno je naglasio značaj rezultata koje Sloboda ostvaruje u posljednjih nekoliko kola Premijer lige. Ovakvi rezultati nisu slučajnost, već su rezultat mukotrpnog rada posljednjih godinu dana, Timski rad svih uključenih u brend Sloboda stoji iza ovih rezultata rečeno je tom prilikom. Na ovom sastanku izneseno je mnogo ideja, te je dogovoreno da će Ministarstvo pružiti veliku podršku FK Slobodi Tuzla kako bi se stvorili uslovi za dalji razvoj fudbala na području Tuzlanskog kantona.

Ministar je posebno istakao da je Sloboda sama po sebi veliki brend i da zaslužuje da dobije podršku, a da će najveća podrška biti predlaganje kvalitetnih zakonskih rješenja na različitim nivoima vlasti kojima će se adekvatno riješiti problem u funkcionisanju velikih sportskih kolektiva. I naravno sprovođenje riječi u djela.

“U narednom periodu ovaj klub može očekivati veliku podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade” rekao je ministar Muratović na kraju sastanka.