Boje koje po feng šuiju donose lošu energiju

Postoje boje koje se nikako ne preporučuju da budu u kuhinji, kupatilu ili spavaćoj sobi, posebno ako uređujemo dom prema feng šuiju.

Kupatilo

Kupatilom bi trebalo da vlada element vode. Tako u ovoj prostoriji nikad ne bi trebalo da budu neki elementi crvene boje, koja je u sukobu s vodom. Preporučuje se plava i boje koje odgovaraju strani svijeta na kojoj se kupatilo nalazi ili pak boja koja liječi, ako se kupatilo nalazi na sjeveru. 

Kuhinja

Za kuhinju su najbolje žuta i zelena. Žuta je element zemlje koja daje hranu, a zelena je boja bogatstva. Može biti i crvena, jer predstavlja vatru na kojoj kuvamo iako u kuhinji ima i vode pa treba pomiriti ta dva elementa dodavanjem zelene.

Moderne kuhinje često su od drveta i u prirodnim bojama drva, što ne širi negativnu energiju jer drvo ublažava sukob između vode i vatre, a istovremeno hrani vatru.

Treba izbjegavati plave kuhinje. One su na prvi pogled zanimljive, podsjećaju na Mediteran, ali odvlače nas od kuvanja. Takođe, bijele kuhinje su naizgled čiste, ali su sterilne, u njima nema života.

Dnevna soba

U ovu su prostoriju dobrodošle mnoge boje, ali žuta je posebno dobra jer stvara osjećaj zajedništva, podstiče razgovor, komunikaciju. Kod dnevnog boravka posebno treba pratiti lični izbor boje, pa ako postoji neka jaka preferencija, onda treba tu boju staviti na odgovarajuću stranu svijeta. 

Spavaća soba

Ovoj prostoriji odgovara plava boja jer podstiče opuštanje, umirenje i san. Ipak, neće odgovarati svakoj osobi i svakoj spavaćoj sobi pa je ne treba forsirati.