Blagotvorna dejstva aloje vere

Biljka koja je međunarodno prepoznata kao izvor blagodeti za tijelo i kožu, aloja vera, sada se može koristiti u obliku pića, krema, maski za kosu i lice.

U stvari, tržište ljepote učinilo je ovu biljku osnovnim sastojkom mnogih kozmetičkih proizvoda. Postoje čitave kolekcije za njegu lica i tijela sa ekstraktima aloja vere.

Koje su stvarne koristi aloja vere i kako deluje na kožu i tijelo?

Duboka hidratacija

Aloja vera pruža punu hidrataciju tijelu: jedan od najefikasnijih i preporučenih načina je uzimanje napitaka. U stvari, napici od aloje su strateški potez koji možete napraviti za svoje tijelo.

Djeluje antibakterijski

Jedna od velikih blagodeti upotrebe aloja vere je antibakterijska i antivirusna reakcija. U stvari, aloja vera djeluje kao stvarni podsticaj za promet ćelija i proizvodnju novih tkiva.

Djeluje protivupalno

Za suzbijanje suvoće kože, možda usljed izlaganja spoljnim agensima kao što su jaki hladni vjetrovi, aloja vera se pokazala kao odličan saveznik. Što se tiče opekotina od sunca, ovaj sastojak prirodnog izvora odličan je lijek – ne zaboravljajući da se uvijek preporučuje nanošenje kreme za sunčanje sa SPF.

Protiv peruti

Perut je neugodnost koja pogađa ogroman broj ljudi. Da bi se suprotstavili peruti, aloja vera je odličan lijek. Kao što je izjavila Marfi Rouz, njujorški dermatolog, ako se aloja vera koristi na koži glave redovno, znato se smanjuje pojava peruti.

Aloja jača kosu

S obzirom na bogat sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina, pokazalo se da aloja vera dobro utiče na rast kose. Antiinflamatorno djelovanje biljke pospješuje rast kose. Proizvod kao što je šampon ili regenerator na bazi aloje u ovom slučaju je veoma koristan.

(Stil.kurir.rs)