BKC TK: Nova izvedba predstave “Kuća bez vrata” u petak 8. oktobra

Predstava “Kuća bez vrata”, rađena u produkciji Bosanskog kulturnog centra TK i partnera, nakon premijere i prve reprize, ponovo će biti izvedena u petak 8. oktobra/listopada u Velikoj BKC TK, sa početkom u 19.00 sati.

Predstava je nastala je po motivima književnih djela Nedžada Ibrišimovića, a dramaturgiju i režiju predstave potpisuje Gradimir Gojer.

Inspiracija za predstavu „Kuća bez vrata“ dolazi od bogatog proznog djela akademika Nedžada Ibrišimovića. U predstavi se koriste tekstovi Ibrišimovićeve proze, poezije, ali i tekstovi pjesnika Rumija i samog dramatizatora i reditelja teksta.

Predstava je bazirana na iskustvima dvije vrste teatra: Poetskog i teatra apsurda. U predstavi dominira specifična vizija egzistencializma i specifične zapitanosti pred tajnama čovjekovog života.

Đakometijevski intonirana scenografija Harija Ejubovića svojim pristupom oslobađa prostor u prvom planu za snažnu glumačku ekspresiju, a sama scenografija je umjetnički akt unutar ove predstave.

U predstavi igraju: Damir Mahmutović, Damir Altumbabić, Alisa Brkić, Faruk Uščuplić i Samina Mujkanović. Scenograf je Hari Ejubović, svjetlo je radio Husein Ahmetašević, a ton Muharem Ibišević i Ejub Junuzović. Producent na projektu je Hazim Mujčinović.

Predstava se izvodi u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona u Tuzli. Informacije i rezervacije ulaznica mogu se dobiti na telefon: 035 311 070 i direktno u Marketing službi BKC TK.