BKC: “Savršen kroj” u savršenoj izvedbi

Sinoć je na Velikoj sceni Bosanskog kulturnog centra Živinice odigrana predstava “Savršen kroj”, a publika je uživala u vrhunskim kreacijama glumaca uz koje smo odrastali, Slobodana Bode Ninkovića i Dragana Petrovića.

Komad “Savršeni kroj” je dvolična i pomalo komična farsa koja u jednom činu, furiozno i neštedimice razotkriva sve muške slabosti. Riječ je u sinoćnoj predsatvi bila o dvojici srednjovječnih i dobrano ocvalih, po mnogo čemu različitih muškaraca. Novokomponovani tajkun Marko Milun (Slobodan Ninković) i ekscentrični krojač Svetislav (Dragan Petrović), srešće se, naizgled, sasvim slučajno u krojačkom salonu Svetislava Svete Šnajdera “krojača iz sjenke”, koji na crno i u dubokoj ilegali šije odijela isključivo za elitu. I kako to u životu obično biva, kad istina hoće da izađe na vidjelo ona to i učini, pa makar i kroz pukotinu na zadnjici pantalona.

Sve to glumci Sloba i Pele iznijeli su u velikom stilu na sceni BKC Živinice, uz zadovoljstvo publike koja je uživala u izvedbama ova dva majstora glume.

(zivinice.ba)