“BIKE FEST PANONIKA 2022”od 9. do 11.septembra u Tuzli

U organizaciji Moto kluba Tuzla i JKP Pannonica d.oo Tuzla uz podršku Grada Tuzla I Turističke zajednice grada Tuzle na Panonoskim jezerima u Tuzli održati će se “Bike fest Panonika Tuzla 2022”.
Ova tradicionalna i internacionalna manifestacija moto susreta održati će se na kompleksu Panonskih jezera i očekuje se oko 5 hiljada motorista sa prostora bivše Jugoslavije.
Prema riječima direktora JKP “Panonika” Tuzla, Maida Porobića, ova manifestacija će se održati nakon dvije godine zbog pandemije Corona virusa i očekuje se dolazak oko 5.000 bajkera iz regiona koji će imati priliku uživati u izuzetnom bogatom muzičkom i zabavnom programu na Panonskim jezerima u Tuzli.
Manifestacija će trajati 3 dana , a ova manifestacija je jako značajna za turizam Grada Tuzle, ali i za Kompleks Panonskih jezera sa ovom promocijom izvan granica BiH, naglasio je direktor Panonike Porobić.
Kako je istakao Almir Toromanović nakon tradicionalnih susreta održati će se i defile ulicama Tuzle u subotu 10. septembra od 18 sati , nakon čega će za građane Tuzle biti upriličene motoakrobacije u profesionalnom stuntu.
Tokom defilea kroz grad ćemo pet minuta bukom motora skrenuti pažnju protiv tišine ALS-a , bolesti kojoj se ne pridaje preveliki značaj.
Želim poručiti građanima da ukoliko se nađu na ulici tokom moto defilea kroz grad da pozdrave naše gostei tako im simbolično iskažu dobrodošlicu u Tuzlu,poručio je Toromanović.
Piše: Duška REBIĆ