Bh. košarkašice u Osaki ostaju sa 11 igračica

U utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Kanade i Japana, selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo neće moći računati na Maricu Gajić.

Članica francuskog prvoligaša Flammes Carolo povrijedila se tokom treninga u Osaki te je, prema prvim ljekarskim procjenama, čeka višesedmični oporavak.

– Nažalost, ostali smo bez Marice Gajić u ovim kvalifikacijama. Povrijedila se tokom treninga, nije bilo nikakvog kontakta s drugom igračicom. Ovdje u Osaki urađena je i magnetna rezonanca, kako bi se preciznije utvrdio stepen povrede. Ne radi se o obnovljenoj, već o novoj povredi, riječ je o mišiću lijeve potkoljenice. Ona će se vratiti u Francusku sutra, osigurali smo avionsku kartu, gdje će nastaviti oporavak. Svi se nadamo da će što prije zaliječiti povredu i ponovo zaigrati – ističe generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

Bosanskohercegovački tim tako u Osaki ostaje sa 11 igračica. Prvu utakmicu “Zmajice” igraju u subotu protiv Kanade (sedam sati ujutro po našem vremenu, prijenos na kanalu Sport Klub 1).