Bentley predstavio novi Continental GT (VIDEO)

Uoči premijernog predstavljanja publici na Sajmu automobila u Frankfurtu, Bentley je objavio fotografije i nekoliko detalja svog luksuznog Grand Tourera.

Novi Continental GT pokreće poboljšan 6-litarski W12 motor koji u svom posljednjem izdanju razvija 633 KS, a vrijednost najvećeg obrtnog momenta iznosi 897 Nm. Spomenute brojke dovoljne su da, znatno lakši od prethodnika, luksuzni britanski Coupe od 0 do 100 km/h stiže nakon 3,7 sekundi, a ubrzanje prestaje kada automobil stigne do 333 km/h.

Prijenos snage na obje osovine vrši se preko 8-stepenog automatskog mjenjača s dva kvačila, a novorazvijeni adaptivni sistem pogona preko obje osovine zamijenio je dosadašnji sistem s kojim je obrtni moment na osovine uvijek bio raspoređen u omjeru 40/60 (naprijed/nazad).

Novi je i adaptivni zračni ovjes s kojim stižu elektronski nadzirani amortizeri, a pored kapacitetnijih kočnica (promjer prednjih diskova iznosi 420 mm) i unaprijeđenog varijabilnog upravljačkog sistema, Continental je dobio i potpuno novi izduvni sistem.

https://www.facebook.com/BentleyMotors/videos/1812607428772544/

Pored standardnih 21-inčnih točkova, kupcima se opciono nudi i 22-inčna opcija, a tu je i nekoliko ponuđenih mogućnosti za personalizaciju automobila.

Prvi čovjek Bentleya Wolfgang Dürheimer novi je Continental GT opisao kao savršen spoj tradicionalnog britanskog pristupa i najmodernije tehnologije s kojim se slavna kompanija u vlasništvu Volkswagena izdvaja od ostatka automobilskog svijeta.

(Klix.ba)