Bećirović- Dervišagić: Važno je unaprijediti poslovni ambijent u Gradačcu

Na početku radne posjete Gradačcu član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović sa gradonačelnikom Gradačca Edisom Dervišagićem položio je cvijeće na Centralno spomen obilježje Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995, kao i na Spomen kosturnicu borcima NOR-a 1941.-1945.

Potom je član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović održao radni sastanak sa gradonačelnikom Grada Gradačac Edisom Dervišagićem.

Gradonačelnik Dervišagić je informisao dr. Bećirovića o aktivnostima na glavnim projektima u Gradačcu, prije svega iz oblasti komunikacija i infrastrukture. On je istakao kako se ulažu ogromni napori na unaprjeđenju i stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta u Gradačcu, kao i na uklanjanju prepreka s kojima se susreću privrednici prilikom otvaranja proizvodnih pogona ili proširenju postojećih.

Tokom razgovora konstatovano je da će i u narednom periodu fokus rada biti na zahtjevima i potrebama građana i građanki, kao i privrednih subjekata, sa zajedničkim ciljem gradnje bolje budućnosti.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović najavio je da će se u okviru vlastitih nadležnosti i mogućnosti, zalagati za poboljšanje poslovnog ambijenta i privlačenju investitora u Gradačcu s ciljem očuvanja postojećih i kreiranju novih radnih mjesta.