Baždarević objavio spisak igrača za mečeve protiv Kipra i Gibraltara

Selektor nogometne “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević danas je u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici objavio spisak igrača koji će nastupiti u utakmicama protiv Kipra koja je na rasporedu 31. augusta i Gibraltara, koja će se odigrati 3. septembra.

Baždarević je najavio da će se na spisku pronaći nova imena reprezentativaca Bosne i Hercegovine, a to je saopćio i na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana u Zenici.

“Odlučili smo ovdje uraditi konferenciju kako bismo gledali našu kadetsku reprezentaciju, a svi treneri danas imaju radni sastanak zbog čega smo se okupili u Zenici i objavili spisak igrača”, rekao je Baždarević.

Na spisku se nalazi 30 igrača, a spisak će biti smanjen na 23 igrača nakon večerašnjih utakmica.

Meša je pozvao pet golmana, a to su Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Jasmin Burić i Goran Karačić.

Kada je riječ o defanzivcima, poziv su dobili Ermin Bičakčić, Ognjen Vranješ, Sead Kolašinac, Edin Cocalić, Toni Šunjić, Jozo Šimunović, Ervin Zukanović i Dario Đumić.

Vezni red čine Senad Lulić, Danijel Milićević, Miralem Pjanić, Dino Beširević, Gojko Cimirot, Anel Hadžić, Edin Višća, Mato Jajalo, Rade Krunić, Deni Milošević i Amer Gojak.

Meša je odabrao i šest napadača, a to su Edin Džeko, Armin Hodžić, Riad Bajić, Vedad Ibišević, Nemanja Bilbija i Kenan Kodro.

(Klix.ba)