Astro: Ljubavni horoskop za maj 2018.

Iako dolazi sa svojim poteškoćama, maj 2018. godine je blaži od prethodnih mjeseci. Zapravo je ohrabrujući, iz više razloga.

Maj je zanimljiv i stimulirajuć mjesec koji donosi puno prilika, posebno u prve dvije dekade mjeseca. Ali, ima i riskantnu stranu, donosi poteškoće, najviše u zadnjoj dekadi mjeseca, uglavnom između 20. i 27. maja.

OVAN

Venera, planeta ljubavi i vladar kuće ljubavi Ovna, je u kući novca Ovna većim dijelom maja. To znači da trebate sigurnost u ljubavnom životu, praktična pitanja su na prvom mjestu i za sve tražite prave razloge. Harmoničan aspekt koji Venera pravi sa Jupiterom, smještenim u kući posla Ovna, i sa Plutonom, smještenim u kući karijere Ovna, donosi uspjeh kroz društvene i poslovne aktivnosti ili zajedničko ulaganje truda u svrhu bolje pozicije ili poboljšanja financijske situacije. Ako niste u vezi, najveći su izgledi da u poslovnom okruženju nađete novu ljubav ili da je ta osoba emotivno i financijski stabilna.

BIK

S Venerom u Biku, maj je senzualan mjesec. Više ljubavi ćete davati i više ljubavi ćete privući. Vaš interes za stil i eleganciju bit će naglašen. Bit ćete otvoreniji za flertove i za preuzimanje inicijative. Pošto je Merkur, vladar kuće senzualnosti Bika, isto u Biku i u konjukciji sa Venerom, mogli bi doživjeti predivno ispunjenje u ljubavnom životu. Ako tražite partnera, sada ćete ga lako pronaći. Ako ste u vezi, veza može procvjetati ili će doći do obnove. Ipak, postoje i poteškoće tokom maja: Mars, vladar kuće parova Bika, je retrogradan i u osjetljivom položaju. To znači da morate biti oprezniji i diplomatski se postaviti kako bi zadržali ono što imate ili kako bi dobili ono što želite imati.

BLIZANCI

Dosta je komplicirano, sa Marsom, koji je retrogradan i sa Saturnom u kući veza Blizanca, maj nije najpovoljnijimjesec za ljubav. U vezama ćete se suočiti sa problemima ili se može raditi o problemima iz okoline koji će utjecati na vaš odnos. Možda će partner prolaziti kroz težak period. Kako bilo, stvari neće biti baš toliko loše kako se čini. U konačnici će se sve srediti i smiriti. Jupiter će biti podržan od strane Sunca kojeg će ojačati Venera, planeta ljubavi i harmonije i Merkur, vladar Blizanca. Bit će novih prilika za ljubav. Stvari mogu postati zanimljivijima krajem mjeseca kada Venera ulazi u znak Blizanci.

RAK

Iako vladar kuće parova Raka nije u dobrom položaju tokom maja, Venera, planeta ljubavi spašava situaciju. Venera je smještena u sretnoj kući, okružena Suncem i Merkurom, u dobrom odnosu sa Jupiterom (smještenim u kući komunikacije Raka) i Plutonom (smještenim u kući parova Raka). Ovakav položaj planeta obećava Rakovima dinamičan i uzbudljiv mjesec, otvorenost za društvena i romantična događanja. Prilike će se pojaviti kroz zajedničke aktivnosti: udruge, konferencije, festivale, razne organizacije, skupove, projekte i slično. Ako ste zauzeti, tokom maja radit ćete sve u paru, ali istovremeno ćete se i dobro zabaviti.

LAV

Tokom prve dvije dekade maja, Venera vlada nebom, zajedno sa Suncem, vladarom Lava. Senzualnost, žeđ za pažnjom i snažna potreba za ljubavi oblikovati će vaše motive i ciljeve. Lako ćete zavesti, osvajati i privući druge, a vašu pažnju će privlačiti osobe kojima se divite, koje sjaje i koje imaju nešto magnetično u sebi. U nekim slučajevima ljubavni život može biti povezan sa poslom ili sa društvenim ambicijama. Ipak, nije toliko sigurno da ćete naći ispunjenje. Sa Marsom i Saturnom u kući erotike Lava, vaš ljubavni život može biti kompliciran, nestabilan ili frustrirajuć tokom maja ili ćete proći kroz druge ljubavne probleme.

DJEVICA

Pozitivan aspekt Venere, planete ljubavi, sa Jupiterom, vladarem kuće parova Djevice, donosi vam bolje prilike za sreću tokom prve dvije dekade maja. Prilike će biti još bolje, budući da Jupiter nastavlja kretati se direktno početkom mjeseca, a Venera pravi konjukciju sa Merkurom, vladarem Djevice. Istina je da Saturn testira vašu vezu, ali pozitivan utjecaj spomenutih planeta je snažniji. Potencijalne neugodnosti mogu biti povezane sa roditeljima, vlasništvom ili domom. Sa druge strane, tokommaja ćete rasčistiti ili ubrzati neke situacije i privesti ih kraju.

VAGA

Zbog toga što je Mars retrogradan, u kući parova Vage, ljubavni život biti će pun neočekivanih događanja. Retrogradno kretanje nije prirodno i zato može donijeti neobične situacije koje mogu biti uzrujavajuće, nelagodne, frustrirajuće ili jednostavno iznenađujuće. Nije isključeno da neki stari i zaboravljeni problemi ponovno isplivaju na površinu ili da se u vašem životu pojavi osoba iz prošlosti. Postoji rizik od blokada i sukoba. Kako bilo, stvari se neće razvijati onako kako očekujete. Sa druge strane, Venera, planeta ljubavi i harmonije, nalazi se u 8. kući Vage i može potaknuti brige.

ŠKORPION

Tokom maja bit ćete usmjereni na vezu. Kroz kuću parova Škorpiona prolaze Sunce, Merkur i Venera – Venera, planeta ljubavi i istovremeno vladar kuće parova Škorpiona. Prognoze su odlične, posebno kroz prve dvije dekade maja. Sunce – Merkur – Venera trio formira harmoničan aspekt sa Jupiterom, Velikom Srećom i sa Plutonom. Vrijeme je da se vaš društveni život intenzivira. Upoznati ćete puno novih osoba, prisustvovat ćete raznim događanjima, dogovoriti suradnje i tako dalje. Sve ovo pridonijeti će stvaranju povoljnih okolnosti za pronalazak nove ljubavi, ili će postojeća ljubav procvjetati, isto tako bolje ćete se razumjeti i bit ćete sretniji zajedno. Presudan faktor bit će komunikacija i maj vam može donijeti potvrdu ljubavi za kojom ste čeznuli.

STRIJELAC

Tokom maja, ljubav vašeg života je…posao. Venera, planeta ljubavi i Merkur, vladar kuće parova Strijelca, nalaze se u Strijelcu. Šalu na stranu, ljubav i posao bit će isprepleteni. Možda zajedno sa partnerom radite na nečemu ili imate zajedničke obaveze, više njih ili više nego prije. Zajedno ćete ih obavljati sa zadovoljstvom, čak iako se tu i tamo pojave određene poteškoće u komunikaciji. Kroz poslovne sastanke i poslovna putovanja mogli bi upoznati novu i zanimljivu osobu. Može se desiti da se upustite u vezu sa kolegom ili kolegicom s posla.

JARAC

Ljubav vlada tokom maja, veličanstvena i snažna. U kući ljubavi Jarca sja Sunce, u punoj snazi. Tu se nalazi i zavodljiva Venera i širi svoje slatko svjetlo, i nemiran Merkur treperi potajno. Trigoni koje rade Pluton i Jupiter sa triom Sunce – Venera – Merkur dodatno donose intenzivne osjećaje. U ovakvoj atmosferi punoj senzualnosti, nova strast može uzdrmati sve u bilo kojem trenutku. Ako ste u vezi, ulazite u novu fazu veze, osjećaji će biti snažniji. Maj je odličan mjesec za sva zadovoljstva, ne samo ona za srce i tijelo. I zato, pripremite se za dobru zabavu kakvu niste imali dugo vremena!

VODOLIJA

Tokom prve dvije dekade maja, Sunce, vladar kuće parova, je u dobrom odnosu sa dva benefika, sa Venerom, planetom ljubavi i harmonije, i sa Jupiterom. Možete se nadati sretnom periodu i možete nešto ostvariti kroz vašu vezu. Tokom maja vaša sreća povezana je sa porodicom i sa domom. Odnos sa voljenom osobom će cvjetati ili će se vratiti stara strast. Ovdje se radi o velu tajnosti i diskretnom, podalje od oka javnosti. Zadnja dekada posvećena je strasti, slobodnoj ljubavi, jer Sunce ulazi u kuću senzualnosti Vodolija 20. maja a 24. maja mu se pridružuje Venera. Ključne riječi za maj su: ljubav, zadovoljstvo i zabava.

RIBE

Maj vam obećava nove prilike i zadovoljstvo. Velikodušan Jupiter, smješten u kući parova, u povoljnom je aspektu sa Merkurom, vladarem te kuće. Merkur je u Biku, sjedištu Venere, pridružuje mu se Venera, planeta ljubavi i zajedništva. Dodatno, Merkur ima što za reći, jer je u retrogradnom hodu. Može potaknuti stara romantična sjećanja ili vas na neki drugi način iznenaditi. U drugom djelu maja očekujte značajan događaj ili promjenu trenutne situacije, jer Merkur kreće direktno na dan 22. maja. Od važnosti za vaš ljubavni život bit će komunikacija, putovanja i intelektualni ciljevi, piše tarot-horoskop.com

(Radiosarajevo.ba)