Amina Mešić iz Srebrenika slobodno vrijeme provodi izrađujući razne unikatne proizvode

Piše: Dejla Bajrić

Kreativni proizvodi su idealan način da usrećimo porodicu ili bliske prijatelje. Najbolji pokloni su oni kojima pokazujemo koliko istinski poznajemo i cijenimo osobu kojoj smo namijenili poklon. Nadolazeći Dan žena je idealan datum da iznenadimo dame u svom okruženju poklonom koji do sada nisu imale priliku vidjeti. Amina Mešić iz Srebrenika ima mnoštvo ideja kako to ostvariti.

Amina je 22-godišnjakinja, po zanimanju frizerka koja svoje slobodno vrijeme ispunjava izrađujući kreativne proizvode. Amina se ovim hobijem bavi godinu dana a u njenoj kreativnoj radionici mogu se pronaći razni zanimljivi proizvodi.

“Na ideju o izradi ovih proizvoda došla sam vrlo spontano, u trenutku sam pomislila da je to odličan način da iskoristim svoje slobodno vrijeme i ubrzo sam počela sa radom”, – kaže Amina za Glas TK.

Iz njene kreativne radionice moguće je poručiti čokoladne kutije, jestive bukete, ukrasne zidove od ruža, medvjediće rađene od ruža, bukete živih ruža ali i inovativne bukete od svilenih ruža koje su najtraženiji proizvod. Također, moguće je poručiti više različitih proizvoda upakovanih u dekorativne kutije. Ova 22-godišnjakinja pored izrade proizvoda organizuje zaruke, rođendane i brojna druga iznenađenja. Cijene proizvoda se formiraju u zavisnosti od veličine tako da i sam klijent može odrediti cijenu prema kojoj će Amina izraditi poklon. Narudžbe se moraju poručiti dan ranije kako bi imala dovoljno vremena za osmišljavanje aranžmana i njegovu izradu.

Proizvoda je moguće naručiti preko Facebook profila pod nazivom “Amina Mešić” a narudžbe se mogu dostaviti lično ili poslati putem pošte.

“Svaka narudžba me iznimno raduje i gura naprijed da svoj rad usavršavam i da ostvarim želje svojih klijenata. Stalno uvodim nove proizvode u svoju ponudu, osluškujem želje klijenata i prema tome se orijentišem. Pozitivne reakcije i poruke zahvalnosti su ono što je najljepše u ovom poslu a to je znati da ste nekome pomogli da dragoj osobi uljepša dan i donese osmijeh na lice,“ – rekla je Amina za kraj razgovora.