Amerikanka tetovirala sina kako bi ga mogla razlikovati od brata blizanca

Nesvakidašnji slučaj desio se u Americi kada je 31-godišnja majka otkrila da je tetovirala jednog od svojih sinova blizanaca kako bi ih mogla razlikovati.Objasnila je da su ona i njen suprug pet godina pokušavali dobiti dijete te su napokon dobili jednojajčane blizance Adama i Jacka.

No, Jack zbog svog zdravstvenog stanja mora jednom sedmično primiti injekciju, a kada odraste, morat će piti tablete.

“Kada sam se vratila na posao, moja svekrva je preuzela brigu o dječacima. Sve je bilo u redu dok ona jednog dana nije dala injekciju pogrešnom djetetu. Odmah je primijetila svoju grešku, nazvala je hitnu pomoć i prebačeni su u bolnicu”, prisjetila se majka blizanaca.

S obzirom na to da je riječ o lijeku koji sporo djeluje, dječaci su bili dobro, ali svekrva je bila izvan sebe. Nakon toga je odbila čuvati djecu i dječaci su upisani u vrtić.

Međutim, ni tu problemima nije bio kraj. Odgajateljica u vrtiću izrazila je zabrinutost da će pomiješati dječake pa su roditelji razgovarali s ljekarima koji su predložili da jednog dječaka tetoviraju kako bi izbjegli zabunu i ponovno davanje lijeka pogrešnom djetetu.

“Doktor nam je preporučio medicinsku tetovažu. Objasnio mi je da bi im tetovirali pjegicu, ne veću od kraja gumice na olovci, na površini kože, koja se lako vidi”, objasnila je mama.

Roditelji su odlučili poslušati savjet ljekara te su dječaku tetovirali smeđu pjegicu i to na ušnoj resici. Postupak je trajao pola sata, a njihov sin nije ništa ni osjetio. No kada je svekrva to saznala, izbezumila se.

“Pokušala sam objasniti, ali ona je bila izbezumljena pa sam obojicu stavila na pod i rekla joj da podigne Jacka i pronađe tetovažu. Podigla je Adama. Pa sam joj pružila Jacka i ni nakon 20 minuta nije uspjela pronaći tetovažu”, prisjetila se mama.

Kada je shvatila da je riječ o pjegici i dalje nije odustajala od ideje da su roditelji pretjerali tetovirajući dijete i mijenjajući njegovo tijelo.

Iako i sama vjeruje da je uradila ispravnu stvar i poduzela potrebne mjere opreza, i dalje postoje oni koji misle da je njena odluka pogrešna.