Ambasadorica Kraljevine Španije u posjeti Gradu Tuzli posjetila gradonačelnika Jasmina Imamovića

Gradonačelnik Grada Tuzle, Jasnmin Imamović sa saradnicima sastao se 7.11.2022. sa ambasadoricom Kraljevine Španije u BiH, NJ.E.Mariom Teresom Lizaranzom Perinat, prilikom svoje prve službene posjete Gradu Tuzli.
Gradonačelnik Grada Tuzle i NJ.E. Kraljevine Španije razgovarali su o razvoju grada Tuzle, realizovanim i planiranim projektima u oblasti privrede, zaštiti okoliša i kulture, kao i o mogućnostima za unapređenje prijateljskih odnosa i saradnje između BiH i Kraljevine Španije , sa posebnim naglaskom na zajedničke projekte sa ciljem unapređenja života mladih u BIH.
-Velika čast nam je građanima, meni i mojim saradnicima učinila ambasadorica prijateljske Španije ,velike i važne evropske zemlje.Ja sam ikoristio priliku da predstavim Tuzlu , naše pravce razvoja i šta smo do sada uradili na tim pravcima razvoja. Ambasadorica i ja smo razgovarali dosta o problemima globalnog zatopljavanja , a smanjnenja misije CO2.Pohvalio sam se nekim našim rezultatima i razgovarali smo kulturi kao kvalitetu života i kao faktoru razvoja .Dogovorili smo tješnju saradnju NJ.E. ambasadorice i mojim kolegom Zijadom Lugavićem i kolegicom Asjom Redžić da posjete Centar za kulturu .Dobra je ovo naša posjeta prlikom koje smo dogovorili tješnju saradnju , izjavio je gradonačelnik Jasmin Imamović.
N.J.E. Maria Tereza Lizaranzu Perinat zahvalila se gradonačelniku Tuzle na srdačnom prijemu i razgovorom , te izjavila :-Ovo je moja prva posjeta Tuzli i željela sam direktno da se upoznam sa izazovima i da saznam šta može gradska vlast napraviti kako bi se poboljšao život građana.Također jedan od tih izazova je kako postići zeleniji grad, zdraviji život i razgovarali smo o projektima koji su se razvijali tokom proteklih godina. Takođe smo razgovarali o mladima i mogućnostima za njih, te o politiki koju grad Tuzla njeguje u pogledu kulture, kako imati zajednički prostor za mlade ljude , ali kako kreirati i prostor u koji mogu doći starije osobe i uživati u mogućnostima koiji nudi ovaj grad. Ovo je bila moja prva posjeta, ali imamo razloga da i dalje istražujemo nove načine saradnje sa gradom Tuzle-istakla je ambasadorica Kraljevine Španije u BiH ,Maria Tereza Lizaranzom Perinat.
Duška REBIĆ