Ambasador Indonezije u BiH posjetio gradonačelnika Imamovića

U Gradskoj upravi Tuzle upriličen je sastanak gradonačelnika Jasmina Imamovića sa ambasadorom Indonezije u BiH  NJ.E.Roema Kono.Razgovarano je ovom oprilikom između ostalog i projektima koji će ostvariti gradovi Indonezije i Grada Tuzle i o unapređenju saradnje Indonezije i BiH.
-Velika mi je čast da predstavnici jedne od najvećih zemalja  na svijetu po broju stanovnika danas posjetio Tuzlu .Indonezija je zemlja sa mnoštvo  nacija , mnoštvo jezika, više religija o vrijedno je poštovanje, postizanje harmonije među različitosti u tako mnogoljudnoj zemlji- istakao je gradonačelnik Imamović.
Ambasador Indonezije Roem Kono je izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je ponovo u Tuzli, ali da je ovo prvi  susret sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima. Istakao je saradnju sa Univerzitetom u Tuzli , te saradnju nekim kompanijama  iz BiH, koji imaju saradnju sa Indonezijskim kompanijama .Naglasio je da postoji interes Tuzle za zajedničku saradnju Indonezijskih kompanija sa kompanijama iz Tuzle jer je vaša zemlja bila naš prijatelj od ranije,kazao je Kono.
  Duška REBIĆ U