Alen Ovčina, Edina Selimović, Stefani Krešić i Nikola Drobnjak najbolji sportisti TK

Alen Ovčina i Edina Selimović u konkurenciji ekipnih, te Stefani Krešić i Nikola Drobnjak u konkurenciji pojedinačnih sportova, proglašeni su najboljim sportistima Tuzlanskog kantona u 2021. godini, na večerašnjoj manifestaciji u Bosanskom kulturnom centru TK.

Ovo je 28. izbor sportiste čiji je organizator Sportski savez TK. Pored najboljih sportista, nagrađeni su i najbolje ekipe, treneri, sportisti u invalidnom sportu ali i uručena priznanja za doprinos u razvoju i promociji sporta.

”Imali smo najbolje sportiste proglašene u 15 kategorija, kao i prethodnih godina imali smo razdvojene kategorije za ekipne i pojedinačne sportove, kako bi što više sportista bilo nagrađeno. Iza nas je oko 50 uručenih što nagrađnih sportistima priznanja, što istaknutim sportskim radnicima za doprinos u razvoju sporta u protekloj godini. Bilo je  više od 100 prijava, bilo je i dobrih rezultata. Imali smo zlatne medalje sa svjetskog kupa, imali smo nastupe ekipnih sportista na evropskim prvenstvima u odbojci i rukometu. Mislim da je žiri imao težak zadatak, ali kad se sve sabere, ipak dao priznanja onima koji to najviše zaslužuju”, naveo je Nedim Ćudić, član Izvršnog odbora manifestacije ”Izbor sportiste TK”.