Aerodrom Tuzla: Sutra na snagu stupa zimski red letenja

Zimski red letenja sa Međunarodnog aerodroma Tuzla od sutra stupa na snagu i važit će do kraja marta 2021. godine, potvrdio je za RTV SLON direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Esed Mujačić. Putnici će od sutra sa tuzlanskog aerodroma moći putovati na devet, od dosadašnjih osam destinacija s obzirom da se ponovo uvodi let za Basel.

Također, putnici koji lete sa Međunarodnog aerodroma Tuzla, sada imaju priliku da koriste avion Wizz Aira a320 neo, koji je star svega nekoliko mjeseci, a ima 186 sjedišta.

„Ovaj avion posjeduje dva motora nove generacije. Izuzetno je ekonomičan. Ima oko 8 do 10 posto manje operativnih troškova, također smanjena je emisija štetnih gasova, negdje oko 70 posto. Ovaj model je izuzetno popularan među aviokompanijama i trenutno je najprodavaniji u ovoj kategoriji“, istakao je Mujačić.

Uvođenje ovakvih aviona u svoju flotu, Wizzair nastavlja sa smanjenjem operativnih troškova što je ključno za niske cijene karata, te ostaje lider među avio kompanijama sa najmlađom flotom ovih aviona sa ciljem da se uz korištenje nove generacije aviona smanji emisija štetnih gasova do 2030. godine i do 30 posto.

(RTV SLON)