12.Međunarodni festival umjetnosti mladih Kaleidoskop od 26. Jula u Tuzli

U organizaciji Grada Tuzle i suorganizaciji Turističke zajednice Grada Tuzle, JKP Panonica Tuzla i JU Centra za kulturu Tuzla, održati će se 12.Međunarodni festival umjetnosti mladih Tuzla „Kaleidoskop“ od 26-30 jula 2022. U organizaciju Kaleidoskopa se uklapaju i tuzlanske omladinske organizacije, Vijeće mladih Grada Tuzle, Kuća plamena mira i predstavnici muzičke alternativn scene.
Već je 19.7.2022 održan sastanak organizacionog i Izvršnog odbora u Gradskoj upravi kojim je predsjedavao gradonačelnik Grada Tuzle, Jasmin Imamović.
Članice i članovi Organizacionog i Izvršnog odbora Festivala su utvrdili aktivnosti vezane za organizaciju volontera Kaleidoskopa, Kaleidoskop arta, radionice, izložbe, muzičkog dijela programa i svih drugih tehničkih i organizacionih aspekata festivala. Utvrđen je i program, a publika će imati priliku slušati  bendove iz Tuzle, BiH, Hrvatske, Srbije i Švicarske, prisustvovati muzičkim radionicama, Street artu, Kaleidoskop artu, izložbama, radionicama i i drugim mnogobrojnim događajima.
Na Kaleidoskopu će nastupiti 16 bendova, a idejno rješenje vizualnog Kaleidoskopa uradio je tuzlanski umjetnik Irfan Brković.
12. Kaleidoskop će se otvoriti izložbom umjetničkih skulptura na grafitnom dijelu vrha olovke „KaleidoSkulp“ umjetnika Jasenka Đorđevića i koncert sarajevske grupe „Velahalve“ u utorak 26.7.2022. sa početkom u 20:30h.
Kao i na prethodnim festivalima Kaleidoskopa na sve događaje ulaz je besplatan,ističu organizatori.
Duška REBIĆ