Održan Bajramski koncert “Lege Artis“Tuzla na Trgu Slobode u Tuzli

U okviru manifestacije Ljeto u Tuzli,Mješoviti Hor „Lege Artis“ održao je Bajramski koncert na Trgu Slobode u Tuzli, koji je te noći bio po programu i prisuitnosti svih onih koji su stigli na ovaj događaj  razveselio sve prisutne i  ove noći Trg je bio veseli , kako ga mnogi tako i zovu.
Svjetlost u noći sa svih strana i pjesma koja se prostirala Trgom uz mnogo aplauza izvođačima odjekivalo je Trgom slobode. Svakako organizator je odabrao najbolje kompozicije , ilahije i kaside i sevdalinke koje su izvodili Mješoviti Hor „Lege Artis“ , ali i drugi izvođači , među kojima su solisti, Miralem Šarić , Farah Skopljak , Miralem i Armin Šarić-harmonika, Boro Malekin-gitara, Jasmin Čosić –udaraljke, Sarah Skopljak, Artem Cirljaku, Irena Jogunčuić solo i umjetnički rukovodilac mr.Jasmin Hasić, ali i voditeljka programa poznata Barbaru Pavljašević koja je oduševila publiku u vođenju programa. .
Prema riječima umjetničkog rukovodioca Hora „Lege Artis“ mr.Jasmina Hasića, prošlogodišnji Bajramski koncert naišao je na izuzetan prijem kod publike, te je uvršten u godišnji kalendar manifestacije „Lege Artis“. Bila nam je želja da prikažemo ljepotu različitosti i u tome smo uspjeli jer na Bajramskom koncertu islamsku duhovnu muziku izvode predstavnici svih konfesija , a tako nastupamo i u povodu drugih vjerskih praznika.Takva ideja nam se javila, a prihvatila je i Gradska uprava jer  tom muzikom se pokazuje ljepota multikulturalnosti Tuzle, baš onako kako je Tuzla, baš i takav grad, naglasio je Jasmin Hasić.
Mješoviti hor Lege Artis već po drugi put organizuje sa Gradom Tuzla, u okviru manifestacije Ljeto u Tuzli Bajramski koncert u koprodukciji sa MOC „Lege Artis“ i Centrom za kulturu Tuzla. Svakako organizatori su stava, da će ovaj koncert biti tradicionalan.
Piše: Duška REBIĆ