3. Međunarodno takmičenje harmonikaša “Sevdalinko u srcu te nosim“ 2. novembra u BKC u Tuzli


Produžene su prijave za 3. Međunarodno takmičenje harmonikaša do 02. novembra 2021. godine. Učesnici plaćaju kotizaciju na info pultu na samom festivalu.


Festival harmonike „Sevdalinko harmonikom opjevana„ jedna je u nizu aktivnosti koja doprinosi zajedničkom cilju, a to je promocija i očuvanje izvorne sevdalinke. Ovaj projekat je od velikog značaja ne samo za lokalnu zajednicu, nego  i za državu BiH, region i šire.

Ovim projektom se u velikoj mjeri doprinosi zaštiti i promovisanju bogatog kulturnog naslijeđa sevdalinke.


Informacija za učesnike o dolasku u Bosnu i Hercegovinu.


1. Stranci koji ne moraju tijekom ulaska u BiH predočiti negativni nalaz teksta ili potvrdu su:
državljani Crne Gore, Republike Srbije, kada u Bosnu i Hercegovinu ulaze direktno iz države čiji su državljani , kao i njihova maloljetna djeca i supružnici koji su državljani drugih zemalja.
2. Stranci koji dolaze iz zemalja Evrope moraju imati negativan nalaz PCR teksta ili brzog antigenskog teksta na virus SARS-Cov-2 koji nije stariji od 48 sati ako dolazi iz zemalja Evrope
Potvrdu o cijepljenju za osobu koja je prije više od 14 dana od dana dolaska na granični prijelaz BiH primila drugu dozu cjepiva protiv COVID-19 Ili je cijepljena jednom dozom prije 14 dana i više od dana dolaska na granični prijelaz BiH, ako se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi.
 – Potvrdu izdatu od liječnika da je prebolio bolest COVID-19 u proteklom periodu od 14 dana do 180 dana dolaska na granicu prijelaz BiH.


 Duška REBIĆ