Obnovljena “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” 8. i 9. februara u Narodnom pozorištu Tuzla

U Narodnom pozorištu Tuzla će biti izvedena „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ koja će biti izvedena   premijerno  8. i 9. februara u obnovljenom izdanju i do sada se ova predstava najduže izvodila u Narodnom pozorištu Tuzla.
Predstava je kao omaž preminulom glumcu i režiseru Mustafi Nadareviću i Zlatku Jugoviću koji je preminuo prije godinu dana i drugim nekadašnjim članovima ansambla .
Prema riječima direktora Narodnog pozorišta Tuzla, Mirze Ćatibušića, iako je predstava obnovjena zadržala je važnost poruke koju nosi, a svojim sadržajem i dalje je veoma aktuelna. Ovo je komedija koja donosi radost na sceni koja u ovo turobno vrijeme nedostaje, istiće Ćatibušić.
Kako je istakao glumac Nermin Omić predstava je za široke narodne mase, da uživaju u predstavi , koja je rađena po jednom od najboljih tragikomićnih tekstova Ive Brešana u Hrvatskoj, koja je bila nekada problematična jer govori o problemima vlasti, kao i danas.U obnovljenoj verziji predstava nudi javno duboki jad, nepravdu koju živimo, kaže Omić.
Glumac Midhat Kušljugić je do sada igrao sve uloge u predstavi. Pored omaža preminulim obnovljena predstava je prilika da se tekst koji je veoma aktuelan ponovo vrati na scenu, ističe Kušljugić.
Do sada u ovoj obnovljenoj verziji Nedim Malkočević igra drugi put jednu od njegovih najdražih uloga sa likom koji igra, može gotovo u potpunosti da se identifikuje sa ovim vremenom.
U predstavi igra i Elvira Aljukić koja očekuje da će se publika dobro zabaviti uz komediju koja publici nudi puno smijeha i nada se da će jedan period razmižljati o njoj šta se desilo.
U predstavi igraju:Nermin Omić, Meliha Fakić, Milenko Iliktarević, Nenad Tomić, Elvira Aljukić, Midhat Kušljugić,Siniša Udovičić, Nedim Malkočević i Mirza Pinjić.
Predstava će biti izvedena u utorak , 8 februara 2022 u 19:30 premijera  i u srijedu 9 februara u 19:30 II premijera
U utorak 15. februara u 19:30  prva repriza i u srijedu 16. februara u 19:30 druga repriza.
Kako ističu iz Narodnog pozorišta Tuzla, broj posjetioca je ograničen zbog trenutne epidemiološke situacije, publika se treba pridržavati preporuka Kriznog štaba u cilje sprečavanja širenja zaraze, kao i istaknutih pravila i mjera od strane Narodnog pozorišta Tuzla.
  Piše: Duška REBIĆ