18.Internacionalni bienalni festival portreta INTERBIFEP 17. septembra u Tuzli

U Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla u sklopu Centra za kulturu Tuzla svečano se otvara 18.Internacionalni bienalni festival portreta 17 septembra 2022 u 13 sati.
Ove godine učestvuje 108 umjetnika iz 23 zemlje svijeta koji će prezentovati ljubiteljima likovne umjetnosti 187 portreta izrađenih u tehnikama crteža, grafike, fotografije i video- art umjetnost.
Ovogodišnji INTERBIFEP će trajati od 17.novembra.
Na svečanom otvaranju Festivala žiri sastavljen od renomiranih članova iz kruga likovnog stvaralaštva , proglasiti će nagrađene autore u 6 različitih kategorija i to:
Diploma „Ismet Mujezinović“
Diploma James H.Pinto
Diploma za fotografiju
Diploma za video-art portret
Dobitnik Nagrade publike za portret bit će proglašen prilikom zatvaranja festivala.
Glasanje će biti organizovano lično , prilikom posjete izložbi u okviru 18.Interbifepa i putem facebook stranice Centra za kulturu Tuzla
Članovi žirija 18.Interbifepa su: mr.grafiike Ljiljana Stojanović, doc.dr.art.Igor Čabraja i prof.Admir Mujkić.
18.INTERBIFEP će otvoriti gradonačelnik Tuzle i predsjednik organizacionog odbora Jasmin Imamović, a prisutnima će se obratiti direktor Centra za kulturu Tuzla, Edin Jahić,te članovi žirija koji će ujedno proglasiti nagrađene autore u 6 navedenih kategorija.
Generalni sponzor 18.INTERBIFEP-a su Grad Tuzla, Fondacija za muzičku, scensku i likovnu umjetnost Sarajevo i Turistička zajednica Grada Tuzle.Sponzor festivala je Tehnograd d.o.o. Tuzla, a prijatelj projekta festivala su:Menprom d.o.o.Tuzla, JKP Panonika Tuzla, a medijski pokrovitelj je RTV Tuzla.
Duška REBIĆ