12. Festival sevdalinke u BKC-u u Tuzli oduševio Tuzlake

Piše: Duška Rebić

Dvanaesti Festival  sevdalinke u Tuzli održan je uz bogat muzički program.
Na Festivalu je održano i međunarodno takmičenje harmonikaša pod nazivom „Sevdalinko harmonikom opjevana“ na kojem je Danilo Jovanović osvojio glavnu nagradu i dobio novi model Guerrini harmonike.
Na revijalnoj noći Festivala sevdalinke dodijeljene su nagrade za najbolju muziku, tekst, aranžman i nabolju pjesmu.

Nagradu za najbolju muziku osvojio je Ljuba Kešelj, za pjesmu „Iz šehera“. Kešelj je radio aranžman za ovu pjesmu a izvođač je bio Ringo Hamidović.
Nagradu za najbolji tekst osvojio je i Vlada Panović za pjesmu „Sve su pjesme opjevane“. Panović je radio muziku i aranžman, a izvođač je bio Jovan Mihaljica.
Dragan Divjak osvojio je nagradu za najbolji aranžman za pjesmu “Za ljubav ne trebaju oči“. Izvođač pjesme koja je dobila nagradu u ovoj kategoriji bio je Ademir Ado Halilović, koji je radio muziku i tekst.
Glavnu nagradu, plaketu Safet Isović, za najboljeg izvođača osvojio je Jovan Mihaljica za pjesmu „Sve su pjesme opjevane“.
Na svečanom zatvaranju “Festivala sevdalinke” publika je putem online kanala mogla da uživa u izvođenju najeminentnijih umjetnika koji su došli u Tuzlu da uljepšaju ovaj muzički događaj.

Na sceni BKC-a su se odličnim interpretacijama sevdaha predstavili Hanka Paldum, Snežana Đurišić, Nihad Alibegović, Mirza Selimović, Kemal Hasić, Nihad Kantić, Fatmir Sulejmani, te drugi brojni učesnici koji su uveličali ovaj muzički događaj.