¨A Way Out¨ rastura: Igra prodana u milion kopija

Vrlo popularna igra “A Way Out”, prema informacijama iz “Hazelight-a”,  je u tek nešto više od dvije sedmice ostvarila impresivnu prodaju od preko milion kopija.

Ovo je posebno impresivno budući da je EA planirao ostvariti ukupnu prodaju kroz godine od 894.000 kopija, a ekipa je to prešišala u svega dvije sedmice, piše Noob.ba.

Budući da je “A Way Out” isključivo kooperativno iskustvo koje se ne može igrati solo, ovo zapravo znači da je igru odigralo više od 2 miliona igrača kako je napomenuo Josef Fares, strastveni direktor igre, na Twitteru.

Ova igra je imala i poseban pristup za coop budući da je za igranje bila potrebna samo jedna kopija, a svi igrači su mogli pozvati suigrača preko besplatne invite opcije.

Iako sva zarada od igre ide “Hazelightu” kroz “EA Originals” program, nadamo se da EA prati promjene u industriji budući da jedna ovakva mala kooperativna igra itekako može osvojiti igrače i dobro zaraditi bez ikakvih live servisa. Čini se da igrači ipak žele linearne igre s fokusom na priču.

(Noob)